Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärpät näpäytti JYPiä hurlumhei-pelissä

Valmentaja Hannu Aravirta oli mielissään, kun Kärpät päätti JYPin voittokulun Ivan Humlin iskemään 5-4-maaliin Raksilassa. - Olihan huima trilleri ja keinuva peli. Kolmannessa erässä joukkue osoitti, että luonnetta löytyy, Aravirta kehui.

urheilu
YLE

Ennakkoasetelma:

Raksilan jäälle luisteli kaksi vahvassa tammivireessä olevaa joukkuetta. Kotijoukkue Kärpät oli voittanut kuusi kahdeksasta viimeksi pelaamastaan pelistä. Vierailija Jyp oli ollut vieläkin kuumempi voittamalla kahdeksan peliä yhdeksästä. Keskinäiset pelit tältä kaudelta olivat 1-1.

Kahden huippukuntoisen joukkueen ja hvyin puolustavan joukkueen taistelussa ei ennakkoon ollut odotettavissa suurta maalijuhlaa. Jyp on ollut tehokas ylivoimalla ja Kärpät puolestaan on saanut alivoimapelinsä mainioon kuosiin. Niinpä erikoistilannepelaaminen saattoi nousta avaintekijäksi voittoa ajatellen.

Yksi illan mielenkiintoisimmista taistelupareista olivat maalivahdit. Kärpät esitteli uusimman hankintansa Johan Backlundin, joka oli jäällä ensi kertaa SM-liigassa. Ruotsalaisvahdilla oli tällä kaudella takanaan vain kaksi ottelua. Jypin maalille puolestaan luisteli yksi liigan kuumimmista maalivahdeista Riku Helenius.

Peli oli molemmille joukkueille todella tärkeä suoraa pudotuspelipaikkaa ajatellen. Kärpät oli seitsemäntenä neljä pistettä Jypin jäljessä. Niinpä etenkin kotijoukkueelle voitto tavalla tai toisella olisi arvokas.Niinpä Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta totesikin juuri ennen peliä: - Kyllä tämä klassinen kuuden pisteen peli on.

Ratkaisu:

Avauserästä muodostui vauhdikas ja tiivis kamppailuerä. Kotijoukkue oli hallitsevampi ja johti ensimmäisellä tauolla ansaitusti 2-1.

Avausmaali 1-0 syntyi ajassa 15.52. Juha-Pekka Haatajan lerppukiekko yllätti Riku Heleniuksen helpohkosti. Jari Viuhkola ja Ivan Huml pohjustivat maalin. Vieraiden tasoitus tuli sekin helpohkosti. Miika Lahden jäänuoliainen livahti Johan Backlundin suojusten välistä aivan liian helposti. Tuomas Pihlman sai syöttöpisteen.

Kärpät otti kuitenkin ansaitun johtoaseman, kun Jari Viuhkola nousi upeasti kulmasta maalille ja ohitti maltilla Heleniuksen. Merkille pantavaa maalissa oli se, että Viuhkolan vauhti oli liikaa tilanteessa Jani Tuppuraiselle. Haatajalle ja Mikko Alikoskelle merkattiin syöttöpisteet ajassa 17.57.

Jyp vaihtoi toiseen erään maalille Joni Myllykosken. Toisen erän Kärpät aloitti hallitsemalla viisiminuuttisen. Sitten Jyp sai ylivoiman, jonka se hyödynsi. Tuomas Pihlman sai yrittää kolmesti. Lopulta ranneveto takayläseen toi vieraat tasoihin 2-2 ajassa 26.20. Juha-Pekka Hytönen sai syöttöpisteen tasoitusmaaliin. Maali ja ketjumuutokset toivat pontta jyväskyläläisten peliin ja se otti hallinnan.

Kärppien Atte Ohtamaa ei saanut lähes maaliviivalta kiekkoa vierasmaaliin erän loppupuolella. Myös Haatajan ohjaus ylivoimalla sujahti yli. Niin toiselle tauolle mentiin tasalukemissa.

Kolmannessa erässä tehtiin alkupuolella maaleja pikatahtiin. Olli Sipiläisen laukaus vei vieraat helpohkosti johtoon ajassa 42.38. Kärpät tasoitti ylivoimalla Atte Ohtamaan toimesta ajassa 45.15. Hetkeä myöhemmin Eric Perrin ohjasi maalin edestä jälleen vieraat johtoon. Illan maaliherkuttelun varsinaisella peliajalla päätti Kärppien Kimmo Koskenkorva 4-4 tasoituksella ajassa 55.10.

Jatkoajalla molemmilla oli paikkansa. Kärpiltä löytyi ratkaisja. Ivan Huml laukoi komeasti yläkulmaan, kun jatkoaikaa oli jäljellä 45 sekuntia.

Kommentit:

- Olihan huima trilleri ja keinuva peli. Eka 30 minuuttia oli meiltä hyvä, mutta sitten jouduttiin ahtaalle.Kolmannessa erässä joukkue osoitti, että siitä löytyy luonnetta. Ivan Humlilta sitten upea ratkaisu loppuun, makusteli Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta tyytyväisenä.

- Alussa ei päästy vauhtiin kuten on viime aikoina totuttu. Taisteltiin kuitenkin hienosti voitosta. Kärpät teki sitten komean voitto-osuman, tiivisti Jypin päävalmentaja Jyrki Aho.

Muuta:

Toinen ottelun päätuomareista Vesa Keränen oli saanut 100 liigatuomarointia täyteen viime perjantaina. Hänet kukitettiin ennen peliä otteluvalvoja Jukka Pakaslahden toimesta.

Lähteet: Yle Urheilu - Pekka Pietilä, Oulu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat