Cologna jälleen vahvin, Lassila pitkästä aikaa tyytyväinen sijoitukseensa

Otepään perinteisen hiihtotavan sprinttikisassa nähtiin tuttu voittaja, kun kisan nopein oli Tour de Skinkin valloittanut Sveitsin Dario Cologna. Kalle Lassila esiintyi pirteästi ja sijoittui parhaana suomalaisena kymmenenneksi.

urheilu
Dario Cologna

Miesten kisa ei ollut mikään perinteinen perinteisen hiihtotavan kilpailu, sillä suurin osa hiihtäjistä hiihti enimmäkseen ilman pitovoiteita ja tasatyönnöllä. Näin teki Kalle Lassilakin, joka teki puolivälierissä hyvän nousun ryhmänsä hänniltä. Lassila nousi loppusuoralla haastamaan kärjen ja kurottikin toiseksi, kun Alex Harvey oli erän nopein.

Välierässä Lassila jäi jälleen ryhmänsä viimeiseksi heti alkumatkasta, mutta ei tällä kertaa pystynyt vastaamaan Dario Colognan vetämään vauhtiin. Hän jäi lopulta selvästi muiden vauhdista ja ylitti maaliviivan eränsä viimeisenä.

- Olen todella tyytyväinen tämän päivän suoritukseen. Viime kausi oli niin heikko ja pohjanoteeraus, että osaan arvostaa tällaista hiihtoa, Lassila sanoi tyytyväisenä.

Finaali oli varsin tasainen, ja vasta loppusuoralla neljä miestä erottautui muista. Koko matkan kärjessä hiihtänyt Dario Cologna piti piikkipaikkansa loppuun asti ja otti voiton. Norjan Ola Vigen Hattestad jäi hänestä vain 0,3 sekuntia ja kolmanneksi sijoittunut maanmies Eirik Brandsdal 0,6 sekuntia.

Muista suomalaisista Anssi Pentsisen puolivälieräryhmä oli äärimmäisen tasainen, ja Pentsinen sai hyvää hyötyä hyvin luistavista suksistaan. Tämä ei kuitenkaan riittänyt loppusuoran taistelussa. Vaikka Pentsinen pääsi kirimään loppusuoralle kolmannelta sijalta, jäi hän lopulta eränsä viimeiseksi.

Sami Jauhojärvi kuului niihin harvinaisuuksiin, joka hiihti puolivälierässäkin pitovoiteilla. Tästä ei tällä kertaa ollut hyötyä, sillä hän joutui hiihtämään ryhmän viimeisenä ja epäonnistui vielä latujenvaihdoissa ja oli lopulta eränsä viides.

VIRO, OTEPÄÄMIESTEN SPRINTTI (p)

 1. Dario Cologna SUI 3.29,8
  1. Ola Vigen Hattestad NOR + 0,3
  2. Eirik Brandsdal NOR + 0,6
  3. Alex Harvey CAN + 0,9
  4. Nikita Krjukov RUS + 5,4
  5. Öystein Pettersen NOR + 6,6

  1. Kalle Lassila FIN
  2. Sami Jauhojärvi FIN
  3. Anssi Pentsinen FIN

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat