Saarinen 0,1 sekunnin päähän palkintosijasta

Aino-Kaisa Saarinen ei saanut vieläkään tälle kaudelle palkintokorokesijoitusta. Tällä kertaa se jäi Otepään perinteisen hiihtotavan sprintissä 0,1 sekunnin päähän. Voittoon hiihti Tour de Skilläkin häikäissyt Puolan Justyna Kowalczyk.

urheilu
Aino-Kaisa Saarinen

Aino-Kaisa Saarinen hiihti Krista Lähteenmäen kanssa samassa puolivälierässä. Ryhmä pysyi kasassa lähes koko matkan ajan ja jatkoonpääsijät ratkottiin loppusuoran tasatyönnössä. Tässä Saarinen oli vahvin, mutta Lähteenmäki ei pystynyt kukistamaan koko matkan johtanutta Ida Ingemarsdotteria ja karsiutui jatkosta.

Välierässä Justyna Kowalczyk piti odotetusti vauhtia yllä, ja Saarinen peesasi tiukasi perässä. Puolalaisen välierävoitto ei ollut hetkeäkään uhattuna, mutta Saarisen kakkossija suli lopulta kolmossijaksi loppusuoran viimeisillä metreillä, kun Katerina Smutna ohitti hänet. Saarinen pääsi kuitenkin ajallaan finaaliin.

Mona-Liisa Malvalehto hiihti vahvasti ja taktisesti hyvin. Hän pystyi seuraamaan muita hiihtäjiä kärjestä ja hiihti erässä kakkoseksi heti Smutnan jälkeen.

Välierässä Mona-Liisa Malvalehto ja Kerttu Niskanen hiihtivät samassa erässä, ja molemmat hiihtivät hyvin kärjen peesissä. Björgen piti vauhtia yllä, eikä Niskanen pysynyt tässä vauhdissa mukana. Malvalehto sen sijaan taisteli tiukasti finaalipaikasta. Hän ohitti viimeisillä metreillä Björgenin ja otti erävoiton. Natalia Matvejeva kurotti toiseksi. Niskanen erässä viimeiseksi, ja Björgen pääsi jatkoon aikansa perusteella.

Finaalissa Malvalehto otti jälleen hyvän startin, kun Kowalczyk kiilasi odotetusti kärkeen. Stadionille tultaessa Matvejeva oli noussut piikkipaikalle, kun taas Malvalehdon vauhti hiipui. Saarinen sen sijaan halusi taistella kauden ensimmäisestä palkintokorokesijasta. Hän nousi loppusuoralla Matvejevan rinnalle ja kurotti maaliviivan yli samaan aikaan venäläisen kanssa. Maalikamera sai kaksikolle eroa kuitenkin 0,1 sekuntia Matvejevan eduksi.

- Nyt alkaa tuntua aikkumaiselta hiihdolta. Olen tyytyväinen neljänteenkin sijaan, mutta ajattelin loppusuoralla, että nyt vain painan ohi. Maaliviiva tuli liian nopeasti vastaan, Saarinen kertoi.

- Onneksi huomenna on uusi kilpailu. Sinne lähden erittäin nälkäisenä!

Muista suomalaisista Anne Kyllösen matka katkesi puolivälieriin. Kajaanilaisen hyvä hiihto kaatui kolariin, kun Jevgenia Shapovalova kaatui ja kaatoi siinä samalla Kyllösenkin. Suomalaisnaisten panos sprinttikisassa oli kuitenkin mainio, sillä kaikki mahtuivat 15 parhaan joukkoon.

VIRO, OTEPÄÄ NAISTEN SPRINTTI (p)

 1. Justyna Kowalczyk POL 3.18,4
  1. Marit Björgen NOR + 0,1
  2. Natalia Matvejeva RUS + 0,9
  3. Aino-Kaisa Saarinen FIN + 1,0
  4. Katerina Smutna AUT + 1,9
  5. Mona-Liisa Malvalehto FIN + 10,8

 1. Kerttu Niskanen FIN
 2. Krista Lähteenmäki FIN
 3. Anne Kyllönen FIN

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat