Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - THA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: USA - CHI
  • Marika Teini: Rouva kersantti - työ joka mahdollisti ammattiurheilun
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Sardinia, kisakooste
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Bluesilla täydellinen tammikuun tasaus

Blues otti ainoana joukkueena täydet pisteet jääkiekon SM-liigan tammikuun tasauskierroksilta. Blues kaatoi Kärpät toisen kerran vuorokauden sisään, tällä kertaa Espoossa maalein 4-1. 20 kertaa torjunut Jokipojat-laina Antti Ore on torjunut Bluesin kolmen ottelun voittoputkeen.

urheilu
Antti Ore.
YLE

Ennakkoasetelmat

Tammikuun tasauksen valinnassa ”näpeilleen” saanut joukkue oli Oulun Kärpät. Kärpät valitsi Bluesin vastustajakseen, mutta koki eilen tappion espoolaisille kotonaan.

Joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa. Nyt joukkueet kohtaavat kuudennen ja viimeisen kerran runkosarjassa. Molemmilla on kaksi voittoa hallussaan varsinaisen peliajan perusteella. Tämän lisäksi Blues on voittanut kerran voittomaalikisassa oululaiset.

Bluesin kausi on taas kerran ollut varsinaista vuoristorataa. Toki joukkueella on ollut ongelmia maalivahtien loukkaantumisten suhteen ja myyntiuhan alla pelaaminenkaan ei varmasti ole helppoa.

Kärppien profiilipelaajat ovat olleet hyviä pelipäälle sattuessaan. Mutta kuinka heidät saa pelaaman hyvin pelistä toiseen? Siinäpä on Hannu Aravirralle pähkinä purtavaksi.

Ratkaisu

Molemmat joukkueet pitivät yllä ihan hyvää liikettä. Ei olisi uskonut, että joukkueilla oli allaan edeltävältä illalta 60 minuuttia intensiivistä pelaamista.

Avausmaalista vastasi Bluesin Roope Talaja avauserässä. Pelitilanteisiin nähden avausosuman teki oikea joukkue. Juha-Pekka Haataja tasoitti pelin avauserän loppupuolella. Haataja sai aika rauhassa panna kiekon verkkoon ohi Antti Oreen.

Toisessa erässä tahti ehkä aavistuksen hyytyi, mutta sininen nousi pikkuhiljaa hallitsevammaksi väriksi kentällä. Erän ainokaisen viimeisteli Joakim Eriksson ylivoimalla.

Toinen erä jäi hieman kesken, koska laitapleksit vaativat korjausta erän lopulla. Päätuomarit päättivät, että joukkueet saavat lähteä tauolle ja pelataan toisen erän loppu kolmannen erän yhteydessä.

Kolmas erä tarjosi ottelun hienoimman yksilösuorituksen. Bluesin Tommi Huhtala piti kiekkoa Kärppien maalin takana, kun hän pani kiekon maalin Kärppien maalivahdin Tomi Karhusen takamuksen/selän kautta. Se oli harkittu ja onnistunut suoritus.

Tomi Sallisen neljäs maali lopussa oli enää kosmetiikkaa, sillä peli oli jo ratkennut siihen mennessä. Blues kukisti Kärpät tuplaottelussa puhtaasti ja vei pisteet 6-0. Nyt joukkueiden välinen ero sarjataulukossa on enää yksi piste.

Kommentit

Bluesin leirissä täydet pisteet tänäänkin maistuivat mairealle.

- Oli kyllä hieno voitto meille. Huomasi jälleen, että sarjan keskikasti on hirveän tasainen, sanoi kolmannen maalin viimeistellyt Tommi Huhtala.

Kyseinen maali ei ollut pelkkää tuuria, sillä Huhtala on tehnyt vastaavia aiemminkin.

- Joo, onhan noita aina välillä tullut. Se on pelaajalle helppoa, kun maalivahti ei näe, mitä yrittää. Aina välillä ne sitten onneksi uppoaa, Huhtala myhäili.

Kärppien leirissä tappiot peräkkäisinä päivinä söivät pelaajien hermoja.

- Nämä tappiot tuntuvat poikkeuksellisen pahoilta. Valitsimme vielä itse vastustajaksi Bluesin! No, kyllä Blues kieltämättä tänään oli meitä parempi, Ilkka Mikkola manaili.

Myös Oulun suunnalla tunnustetaan sarjan tasaisuus.

- Blues hengittää nyt meidän niskaan. Meidän on pakko saada otteisiin paljon lisää suoritusvarmuutta. Muuten meidän käy hassusti, Mikkola manaili.

Muuta

Tunnelma hallissa nousi huippuunsa vasta kolmannessa erässä. Silloin molempien leirien kannattajista lähti jo hieman ääntäkin. Hallissa oli reilut 3000 katsojaa, enemmänkin olisi mahtunut.

Lähteet: YLE Urheilu / Sammy Väisänen, Espoo

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat