Kowalczyk jälleen ylivoimainen, suomalaisnaisilla vahva panos

Suomalaisnaisten panos Otepään maailmancupin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikakisassa oli jälleen varsin vahva, mutta se paljon kaivattu palkintokorokesija jäi jälleen saavuttamatta. Lähimmäksi pääsi Aino-Kaisa Saarinen, joka hävisi kuitenkin kisan ylivoimaiselle voittajalle, Puolan Justyna Kowalczykille peräti minuutin ja 21 sekuntia.

urheilu
Justyna Kowalczyk

Therese Johaug aloitti huikean kilpailun kovaa eikä edes Justyna Kowalczyk tai Marit Björgen pystyneet vastaavaan ensimmäisten kilometrien aikana. Otepään rankka reitti vaati kuitenkin veronsa, sillä viiteen kilometriin tultaessa Johaug oli nitkahtanut ja sekä Kowalczyk että Björgen olivat menneet hänestä ohi.

Kowalczyk oli ottanut jo 2,5 kilometristä 5 kilometriin Johaugia kiinni noin 17 sekuntia kiinni ja iski radan pahimpaan nousuun vielä huimemmat lukemat: puolalainen johti 6,1 kilometrin kohdalla Johaugia jo 17 sekuntia ja Björgeniäkin 11,8 sekuntia. Kowalczyk pystyi pitämään kovaa tahtia loppuun asti, ja maalissa hänen ja Björgenin ero oli 21,9 sekuntia ja Johaugiin ero oli 40,5 sekuntia.

Saarinen iski ensimmäiselle väliaikapisteelle hyvän ajan ja otti 2,5 kilometrin kohdalla jo edellä lähteneen Triin Ojasteen kiinni. Aivan kärkivauhtiin Saarinen ei tällä kertaa pystynyt, sillä hän jäi tasaisesti palkintosijoista. Hollolalainen piti kuitenkin parhaan suomalaisen tittelin hallussaan hiihtämällä tasaisesti kuudenneksi. Saarinen jäi Kowalczykistä lopulta 1.21,1.

Suomalaisnaisten panos oli jälleen kerran varsin vahva, sillä kaikki viisi hiihtäjää ylsi maailmancupin pisteille ja neljä naista sijoittui kahdentoista parhaan joukkoon. Krista Lähteenmäki pystyi kiristämään hyvin viimeisellä lenkillä ja nousi seitsemänneksi, ja myös Kerttu Niskanen onnistui hiihtämään tasaisen nousevasti yhdeksänneksi.

Riitta-Liisa Roponen osoitti, että puheet hänestä pelkkänä vapaan hiihtotavan taitajana ovat puppua, sillä hän sijoittui 12:nneksi. Myös Anne Kyllönen kiristi hyvin loppua kohti ja hiihti 26:nneksi.

VIRO, OTEPÄÄ NAISTEN 10 KM (P)

 1. Justyna Kowalczyk POL 29.44,8
  1. Marit Björgen NOR + 21,9
  2. Therese Johaug NOR + 40,5
  3. Charlotte Kalla SWE + 58,7
  4. Astrid Jacobsen NOR +1.02,4
  5. Aino-Kaisa Saarinen FIN +1.21,1
  6. Krista Lähteenmäki FIN +1.32,5
  7. Vibeke Skofterud NOR +1.38,0
  8. Kerttu Niskanen FIN +1.41,9
  Olga Rotsheva RUS +1.41,9
  1. Marthe Kristoffersen NOR +1.45,3
  2. Riitta-Liisa Roponen FIN +1.47,6
  3. Maria Rydqvist SWE +1.52,0
  4. Anne Kyllönen FIN +2.29,5

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat