Suora

 • Este- ja kouluratsastuksen EM: kouluratsastuksen Grand Prix
 • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8
 • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu
 • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 1
 • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 2
 • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
 • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 3
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Saksa, 2. päivän kooste
 • Este- ja kouluratsastuksen EM: kouluratsastuksen Grand Prix
 • Kuka olisi uskonut
 • Dota 2: The International -loppuottelu

Nadal jälleen parempi klassikossa

Rafael Nadal kukisti jälleen Roger Federerin isossa ottelussa, tällä kertaa Australian avointen välierässä 6-7, 6-2, 7-6, 6-4. Ottelu tarjosi jälleen kerran huikeaa draamaa ja uskomattomia palloralleja.

urheilu
EPA

Aivan ottelun alussa olisi ollut vaikea uskoa, että Nadal voittaa ottelun. Federer aloitti todella terävästi ja siirtyi avauserässä nopeasti 3-0 -johtoon. Sekä syöttö, kämmenlyönti että rystylyönti toimivat loistavasti. Nadal pääsi vähitellen peliin mukaan. Yksi huolimaton sveitsiläisen syöttövuoro tasoitti tilanteen ja erän ratkaisu siirtyi tie-breakiin. Siinä Federer oli parempi 7-5.

Toisessa erässä kakkoseksi sijoitetun espanjalaisen peli alkoi todella kulkea. Nadal löi muun muassa muutaman huikean ohituslyönnin. Heti erän alussa Federer mursi, mutta Nadal kuittasi heti takaisin ja mursi vielä kahdesti Australian kansallispäivän ilotulituksen katkaisemassa erässä. Toinen erä Nadalille 6-2.

Kolmas erä eteni jälleen katkaisupeliin. Nadal johti tie-breakia jo 6-1. Maailmanlistan kolmantena tällä hetkellä oleva Federer kavensi, mutta Nadal oli lopulta parempi 7-5.

Neljännessä erässä Federer selvitti erän alkupuolella murtopalloja. Erä jatkui tasaisena ja korkeatasoisena. Molemmilta pelaajilta nähtiin uskomattomia suorituksia. Lopulta Nadal onnistui murrossa tilanteessa 4-4. Espanjalainen pääsi syöttämään otteluvoitosta. Federer hankki kaksi murtopalloa, mutta Nadal voitti lopulta syöttövuoronsa ja koko ottelun.

Ottelu kesti 3 tuntia 42 minuuttia.

Keskinäiset ottelut ovat nyt 18-9 Nadalille. Grand Slam -turnauksissa voitot ovat Nadalille 8-2.

Australian avoimissa Federer ja Nadal olivat kohdanneet vain kerran aiemmin, vuoden 2009 finaalissa. Silloin espanjalainen voitti upean viisieräisen finaalin. Nyt 2000-luvun parhaat pelaajat kohtasivat pitkästä aikaa välierässä. Edellinen kohtaaminen Grand Slam -välierässä oli vuoden 2005 Ranskan avoimissa.

- On aina hienoa pelata tällä kentällä. On kunnia pelata Rogeria vastaan. Se oli fantastinen ottelu, Nadal sanoi.

Nadal kohtaa loppuottelussa voittajan perjantain välieräottelusta Novak Djokovic - Andy Murray.

Nadal antoi kenttähaastattelussa Murraylle ohjeen pelata tavallista aggressiivisemmin voittaakseen Djokovicin. Samalla hän naurahti ja muistutti hävinneensä kuusi edellistä kamppailuaan Djokovicia vastaan.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat