Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilustudio Lahdessa
  • karsinta HS 130
  • Urheilustudio Lahdessa
  • HS 130
  • Urheiluruutu

Djokovic vahvempi hirmuisessa taistelussa

Maailmanlistan ykkönen ja puolustava mestari Novak Djokovic eteni Australian avoimen tennisturnauksen finaaliin Rafael Nadalia vastaan. Djokovic kukisti armottoman pitkässä ja fyysisessä välierässä Andy Murrayn 6-3, 3-6, 6-7(4), 6-1, 7-5.

urheilu
EPA

Ottelussa nähtiin hurjaa taistelua takakentältä, pitkiä palloralleja ja pitkiä syöttövuoroja. Ottelu oli todella fyysinen, neljä tuntia ja 50 minuuttia kestänyt kamppailu, joka ei juurikaan hävinnyt edellisen illan klassikolle Nadal - Federer.

Viime kaudella kolme Grand Slam -turnausta voittanut ja kenttiä ylivoimaisesti hallinnut Djokovic oli ottelun suosikki, mutta Ivan Lendlin valmentajakseen hankkinut Murray on ollut vahvassa iskussa Melbournessa.

Murraylla ja Djokovicilla on vain viikko ikäeroa, mutta hyvät ystävykset ovat kohdanneet yllättävän harvoin ammattilaiskentillä. Grand Slam -turnauksissa kaksikko oli kohdannut vain kerran aiemmin, viime vuoden Australian finaalisa. Silloin Djokovic voitti kolmessa erässä. Kaikkiaan Djokovic johti keskinäisiä otteluita 6-4.

Djokovicilla oli heti Murrayn ensimmäisessä syöttövuorossa kaksi murtopalloa ja Murraylla puolestaan seuraavassa Djokovicin syötössä yksi, mutta murtoja ei nähty. Murrayn toisessa syöttövuorossa Djokovic sitten mursi. Hiukan hermostunut peli jatkui. Skotti mursi heti takaisin, mutta lahjoitti sitten helpoilla virheillä Djokovicille jälleen murron.

Erän lopussa murto ei enää nähty. Avauserä Djokovicille 6-3.

Heti toisen erän aluksi Djokovic siirtyi murrolla johtoon. Erän neljännessä pelissä Murray pystyi yli kymmenen minuutin taistelun jälkeen tasoittamaan tilanteen 2-2:een. Maailmanlistan nelonen sai hengen päälle ja mursi toisen kerran siirtyen 4-2 -johtoon. Djokovic pystyi kuitenkaan kuittaamaan heti takaisin.

Murray taisteli edelleen ja vei jälleen Djokovicin syötön. Skotti pystyi pitämään syöttönsä ja vei toisen erän 6-3. Numeroista huolimatta erä kesti peräti 65 minuuttia. Djokovic vaikutti erän lopussa väsyneeltä.

Kolmannen erän alussa pelattiin jälleen todella pitkä syöttövuoro, jossa Djokovic onnistui pitämään syöttönsä. Murray vaikutti tuoreemmalta. Hän mursi Djokovicin seuraavan syötön. Serbi taisteli mukana ja otti murron takaisin. Djokovic hankki kolme eräpalloa Murrayn syöttäessä tilanteessa 4-5, mutta ei pystynyt voittamaan yhtään niistä.

Murray vei Djokovicin seuraavan syöttövuoron ja pääsi syöttämään erävoitosta. Djokovic taisteli kuitenkin hurjasti ja siirsi ratkaisun tie-breakiin. Katkaisupelissä Murray oli kuitenkin parempi pistein 7-4.

Kolmen erän jälkeen ottelua oli pelattu lähes kolme ja puoli tuntia. Djokovic ei kuitenkaan ollut heittänyt pyyhettä kehään. Päinvastoin hän meni neljännessä erässä nopeasti 4-0 -jontoon. Murray antoi erän mennä lopulta suosiolla ja säästi voimiaan viidenteen erään. Neljäs erä Djokovicille 6-1.

Viidennessä erässä ensimmäisenä lähellä murtoa oli Djokovic tilanteessa 1-2. Seuraavassa Murrayn syöttövuorossa murto onnistui. Djokovic eteni 5-2-johtoon ja pääsi syöttämään otteluvoitosta tilanteessa 5-3. Ottelu ei kuitenkaan päättynyt, vaan Djokovic ei saanut pistettäkään omassa syöttövuorossaan.

Murray tasoitti 5-5:een ja oli jopa lähellä mennä 6-5-johtoon. Djokovic taisteli kuitenkin väkisin oman syöttönsä itselleen ja otti sen jälkeen ratkaisevan murron.

- Andy teki kovan tempun noustuaan viidennessä erässä 2-5-tilanteesta tasoihin. Me molemmat taistelimme. Se kuvaa tätä ottelua. Tämä oli todella fyysinen ja henkisesti raskas ottelu. Samalla yksi parhaista, joita olen pelannut, totesi uupunut Djokovic ottelun jälkeen.

Ensimmäistä Grand Slam -titteliään yhä jahtaava Murray tavoitteli ottelussa kolmatta peräkkäistä Australian avointen finaalipaikkaansa. Viime vuoden finaalissa skotti hävisi juuri Djokovicille.

Djokovic kohtaa sunnuntaina Rafael Nadalin loppuottelussa. Viime vuonna miehet kohtasivat kuusi kertaa finaaleissa serbin voittaessa jokaisen kamppailun. Viime kaudella kolme Grand Slam -turnausta voittaneella Djokovicilla on käynnissä 20 ottelun voittoputki tenniksen arvoturnauksissa.

Lähteet: YLE Urheilu - AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat