Ylivoimainen Azarenka maailmanlistan kärkeen

Valko-Venäjän Victoria Azarenka voitti uransa ensimmäisen tenniksen Grand Slam -turnauksen ja nousi maailmanlistan ykköseksi, kun hän kukisti Venäjän Maria Sharapovan Australian avointen loppuottelussa murskaavin luvuin 6-3, 6-0.

Kuva: EPA

Ottelussa oli paljon panosta, sillä etukäteen oli tiedossa, että ottelun voittaja nousee maanantaina julkaistavalla maailmanlistalla ykköseksi.

Kamppailu oli äänekäs, sillä molemmat pelaajat ovat tunnettuja kovasta ääntelystään kentällä. Molemmat lyövät palloa kovaa takakentältä.

22-vuotias Azarenka pelasi ensimmäistä kertaa Grand Slam -finaalissa. 24-vuotias Sharapova puolestaan oli voittanut aiemmin kolme Grand Slam -turnausta, 2004 Wimbledonin, 2006 US Openin ja 2008 Australian avoimet. Keskinäiset ottelut olivat tasan 3-3.

Pienen alkujännityksen jälkeen Azarenka oli ylivoimainen loppuottelussa. Hän hävisi kaksi ensimmäistä peliä, mutta voitti sen jälkeen 13 pelistä 12.

Azarenka aloitti ensimmäisen Grand Slam -finaalinsa hermostuneesti. Hän teki ensimmäiseen syöttövuoroonsa kaksi kaksoisvirhettä ja menetti heti syöttönsä. Sharapova meni 2-0 -johtoon, mutta sitten Azarenka sai pelinsä kulkemaan. Hän piti syöttönsä ja mursi Sharapovan syötön nollille.

Pelin taso alkoi nousta. Azarenka otti ohjat käsiinsä Sharapovan syöttäessä tilanteessa 3-4. Hän hallitsi palloralleja ja mursi pitkän syöttövuoron päätteeksi. Azarenka piti varmasti oman syöttönsä ja vei avauserän 6-3.

Heti toisen erän alussa hengen päälle saanut Azarenka mursi jälleen. Valkovenäläinen otti ottelun täysin hallintaansa murtamalla Sharapovan seuraavankin syöttövuoron. Azarenka oli lopulta täysin omaa luokkaansa ja vei toisen erän 6-0.

Neljässä viimeisessä naisten Grand Slam -turnauksessa on saatu ensikertalainen voittaja. Viime vuoden Ranskan avoimissa Li Na, Wimbledonissa Petra Kvitova, US Openissa Samantha Stosur ja nyt Azarenka.