Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Boulderoinnin SM-kisat
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • Urheiluruutu

HIFK-vahvistus Redenbach näpäytti kriitikoitaan

Helsingin IFK:n sankariksi nousi jääkiekon SM-liigassa lauantaina Tyler Redenbach. Kanadalaissentteri laukoi kaksi maalia, kun HIFK otti tärkeän 6-3-kotivoiton Oulun Kärpistä.

urheilu
YLE

Ennakkoasetelmat

Helsingissä IFK isännöi Kärppiä, molemmat joukkueet mielivät kuuden joukkoon sarjassa, joten panosta riitti. Kumpikin joukkueista pelasi edellisiltana voitokkaasti kun IFK haki pisteet Raumalta ja Kärpät teki saman tempun Lahdessa.

IFK on voittanut kauden kaksi edellistä kohtaamista, mutta siitäkin huolimatta tiukka ja tasainen vääntö oli luvassa.

Ratkaisu

Kärpät oli avauserässä pirteä, mutta erätauolle mentiin 3-3-numeroissa, kun Ville Peltonen tasoitti ylivoimalla vain neljä sekunttia ennen summerin pärähdystä.

Oululaisilta jäivät jalat koppiin, siltä se ainakin vaikutti, sillä toinen erä oli kotijoukkueen. Kimmo Kuhdan 5-3-maali erän puolivälissä katkaisi vieraiden selkärangan, ja loppupeli meni pelailuksi. IFK otti lopulta ansaitun 6-3-voiton.

Kommentit

- Hyvin jaksettiin neljällä ketjulla painaa vaikka eilenkin oli peli. Tärkeä voitto kun Kärpät hengitti niskaan. Tästä on hyvä lähteä torstaina Espooseen, Blues on nousussa ja siitäkin on luvassa tiukka matsi, sanoi IFK:n Erkki Rajamäki.

- Eka erä oli meiltä hyvä, mutta sitten ei saatu mitään aikaan. IFK:n tasoista joukkuetta vastaan pitää olla koko ajan hereillä ja tänään se ei meiltä onnistunut. Parempi voitti, summasi Kärppien Kimmo Koskenkorva.

Muuta

Täysi tupa eli 8200 katsojaa sai, mitä se oli tullut hakemaan; täysipainoisen esityksen kotijoukkueelta. IFK otti kaksi arvokasta voittoa kahden päivän sisään ja kohenteli asemaansa sarjan nelospaikalla. Piste-ero seitsemäntenä olevaan Kärppä-laumaan kasvoi voiton myötä kahdeksaan pisteeseen.

Tyler Redenbach onnistui vihdoin maalinteossa, kauden 11. peli IFK:ssa tuotti avausmaalin ja saman tien niitä nähtiin kaksi. Miehen tasonnosto tulee IFK:n kannalta sopivaan aikaan, muutenkin Redenbachin ketju, jossa laidoilla viilettivät Eero Somervuori ja Erkki Rajamäki pelasi kauden parastaan. IFK pelaa vasta torstaina kun se matkaa Bluesin vieraaksi. Kärpät on tulessa jo tiistaina kun kylään tulee Lukko.

Lähteet: YLE Urheilu, Petri Viljanen, Helsinki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat