Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Lehtisen venekunta varmisti olympiapaikan

Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff varmistivat lauantaina maapaikan Lontoon olympialaisissa purjehduksen olympiakarsinta-regatassa Miamissa.

urheilu
Mikaela Wulff, Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Annina Takala
Eero Lehtinen

Lehtisen kipparoima venekunta varmisti olympiapaikan etenemällä välieristä match race –luokan finaaliin. Pääsy finaaliin takasi sijoituksen kolmen parhaan maan joukossa, mikä riitti olympiapaikkaan.

- Kyllä on tosi iloinen, onnellinen ja vähän epätodellinen olo. Oli niin tiukka kisa, ettei vielä ole oikeasti tajunnut, että voitimme. Kyllä hyvät riemunhuudot tulivat tuossa maalilinjalla kaikilta, Lehtinen iloitsi YLE Urheilulle.

Välierä ratkesi vasta viidennessä ja viimeisessä lähdössä, kun kolmella lähtövoitolla pääsi finaaliin.

- Oli kyllä todella tiukka kisa. Argentiinalaiset ovat kehittyneet vielä oikeastaan ihan viime viikkojen aikana. Olimme yllättyneitä, että he antoivat noin kovan vastuksen, Lehtinen kertoi.

- Aika paljon kaikkia jännitti ennen viimeistä lähtöä, mutta hyvin saimme tsempattua toisiamme. Purjehdimme aika puhtaasti ja pysyimme kuitenkin melko reilusti edellä koko ajan.

Lauantain piti olla lyhyempi päivä, jonka aikana olisi purjehdittu vain toinen peruskierros loppuun. Koska sunnuntaiksi on luvattu kevyttä tuulta, päättivät järjestävät siirtyä välieriin jo lauantaina.

Sunnuntaina Lehtisen venekunnalla on edessä finaali, jossa suomalaiset lähtevät haastamaan espanjalaismiehistön.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat