Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mäkäräiselle upea voitto Kontiolahdella

Kaisa Mäkäräinen voitti ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajokisan Kontiolahdella. Komea voitto kotiyleisön edessä ratkesi viimeisessä ammunnassa, jossa Saksan Magdalena Neunerin käsi tärisi enemmän.

urheilu

Toisella ampumapaikalla sekä Neuner että Mäkäräinen lipsautti kumpikin yhden laukauksen ohitse. Saksalaisen hiihtovauhti oli kuitenkin todella rautaista, ja jopa Mäkäräisellä oli vaikeuksia pysyä Neunerin vauhdissa. Ero kasvoi, mutta Mäkäräisen vauhti riitti kuitenkin pitämään takaa-ajajat kaukana.

Ensimmäisellä pystypaikalla Neuner ampui yhden ohilaukauksen, ja kun Mäkäräinen pudotti jälleen kaikki viisi lätkää, siirryttiin kisassa suomalaisjohtoon. Neuner tuli kuitenkin sakkolenkiltä Mäkäräisen peesiin, ja kaksikko hiihti peräkkäin viimeiseen ammuntaan.

Voittokamppailu tiivistyi viimeisellä ampumapaikalla, kun Neuner ja Mäkäräinen ampuivat rinnakkain vierekkäisillä ampumapaikoilla. Mäkäräisen hermo piti tiukassa paikassa, ja hän ampui nollat saksalaisen lipsauttaessa kaksi kutia ohi.

Venäjän Olga Zaitseva oli kärkihiihtäjistä ainoa, joka suoriutui ammunnoista puhtaasti, hiihtovauhti riitti kuitenkin vain neljänteen sijaan. Valko-Venäjän Darja Domratseva hiihti jälleen tuulispäänä ja nousi neljästä ohilaukauksesta huolimatta kolmanneksi.

Mari Laukkasen kisa ei sujunut toivotulla tavalla. Hänelle tuli kahdeksan ohilaukausta, ja sijoitus oli 48.

- Vaikea päivä oli kyllä alusta loppuun saakka. Tuohon penkallehan se kaatui. Hirveä yritys oli ja olosuhteet vaikea, ja sitten kun aloin kyttäämään, niin tulos on tuollainen, harmitteli Laukkanen.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat