Suora

  • Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, mitä voittamiseen vaaditaan
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros

KalPalla orastava maalivahtikriisi

Jääkiekon SM-liigan sarjajohtaja KalPalla on pienoinen maalivahtikriisi, sillä kuopiolaisten ykkösvahdiksi hankittu Mikko Koskinen on menettänyt itseluottamuksen alkuvuoden kamppailuissa. Kärpät pommitti Koskisen luukkuvahdiksi tiistaina.

urheilu
Mikko Koskisella on menossa vaikea jakso SM-liigassa.YLE

Savolaisten luottovahti Ari Ahonen keikkui marraskuussa ja edelleenkin SM-liigan maalivahtipörssin kärkenä. Rahakas KHL-pesti imaisi Ahosen kuitenkin marraskuussa Magnitogorskiin Venäjälle.

KalPa hankki 23-vuotiaaan Koskisen New York Islandersin NHL-organisaatiosta, Bridgeport Soundtigersin AHL-joukkueesta.

Alku lähti SM-liigassa upeasti liikkeelle, ja Koskinen torjui nollapelejä solkenaan kuopiolaisille. Jotain tapahtui kuitenkin tammikuun alussa. Tai ehkä jo ennen sitä Moskovan EHT-turnauksen jälkeen.

Koskinen saalisti kaksi perättäistä nollapeliä 3. ja 5. tammikuuta. Tämän jälkeen pitkänhuiskean molarin otteet ovat jääneet vaatimattomiksi.

Seitsemässä viimeisessä ottelussaan Koskinen ei ole torjunut KalPalle yhtään kolmen pisteen voittoa, ja tappiot ovat olleet hänelle arkipäivää.

Tiistain kierroksella Mikko Koskinen imaisi toisen erän alussa Kärppien Ivan Humlin laukoman maalin, ja KalPan valmennus veti heti yhden ison virheen jälkeen ykkösvahtinsa penkin päähän 0-2-tilanteessa.

Valmennusjohdon luotto Koskiseen on kokenut takaiskun - aiheestakin. Nykyotteilla Juha Toivonen on nousemassa KalPan ykkösvahdiksi. KalPan mestaruustoiveiden kannalta kaksimetrisen Koskisen alavire on huolestuttava seikka.

Lähteet: YLE Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat