Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

HIFK:n jyräys jatkuu - "Iso voitto!"

Helsingin IFK jatkoi perjantaina Oulussa vakuuttavia otteitaan kukistamalla Kärpät maalein 6-1. Voitto oli vahvan alkuvuoden pelanneelle helsinkiläisryhmälle jo kahdeksas peräkkäin.

urheilu
Ville Peltonen.
Tomi Hänninen

Ennakkoasetelmat

Perjantai-ilta Raksilan hallissa vastakkain Kärpät ja HIFK. Voisiko oululainen kiekkojännäri enempää toivoa? Molemmille joukkueille voitolla oli iso merkitys jatkoa ajatellen.

Joukkueiden välillä on aina ollut jännitteensä. Niin tänäänkin. Stadilaiset ovat aina olleet oululaislle vaikea vastustaja. Oulussakin HIFK oli hallinnut historiassa keskinäisiä pelejä.

Tällä kaudella HIFK oli kuitannut voitot kaikista kolmesta keskinäisestä kamppailusta. Siinä mielessä vierailija oli ennakkosuosikki. Suosikin asemaa vielä lisäsi viime aikojen voittoisa meno hallitsevan mestarin itseluottamuksella.

Helsinkiläiset olivat saaneet takalinjoille takaisin Mikko Kurvisen. Janne Pesonen puolestaan oli pois kuumeen vuoksi. Kotijoukkueelta pois olivat Jari Viuhkola ja puolustuksen runkopelaajat Mikko Lehtonen ja Atte Ohtamaa.

Ratkaisut

HIFK meinasi jyrätä isännät kokonaan avauserässä. Avausmaali tuli jo ajassa 1.51. Tyler Redenbach löysi Tuomas Huhtasen täysin vapaana 0-1. Kärpät oli täysin shokissa. Tuomarilinja heilahti erän puolivälissä ja sen vieraat hyödynsivät. Ajassa 11.30 Ville Peltonen maalasi ylivoimalla. Kärppien kavennus ajassa 14.59 syntyi puolustaja Ville Mäntymaan ylänurkkavedolla juuri, kun vierasjoukkueen jäähy ehti päättyä.

Toisessa erässä HIFK onnistui toistamiseen ylivoimalla. Puolustaja Ilari Melartin kaukolaukaus yllätti maalivahti Johan Backlundin ajassa 24.56. Lisää kylmää vettä isännille tarjoili illan toisella ohjausmaalillaan Ville Peltonen ajassa 34.44. Kärpät sai yrittää erässä kolmesti ylivoimaa tuloksetta.

Kolmannessa erässä vierasvoitto repesi murskalukemiin Mikael Granlundin maalatessa alivoimalla tyhjiin ja vielä viimeisellä minuutilla Eero Somervuoren viimeistellessä loppulukemat 1-6.

Ansaittu voitto tarjosi HIFK:lle mahdollisuuden pelata jopa runkosarjan kakkospaikasta. Kärpät puolestaan joutuu tappion myötä koville tavoitteessaan kuuden joukkoon. Täysi halli ja 6614 katsojaa joutui pettymään kotijoukkueen esitykseen.

Kommentit

Pasi Sormunen HIFK-valmennuksesta piti voittoa tärkeänä.

- Iso voitto täällä. Hyvin suunniteltiin toimiva taktiikka. Joukkueessa on nyt hyvä vire. Nyt kuitenkin keskitytään jo huomiseen pellin.

Kärppien Hannu Aravirta tunnusti vieraiden paremmuuden.

- Meiltä hermostunut lähtö. Sitten helppo jäähy ja siitä 0-2 vei meidät raiteilta. Ei saatu pelistä kiinni missään vaiheessa eikä tunnetilaakaan kohdalleen. Ei tähän selittelyjä jäänyt, vaikka maalipaikat pelissä menivätkin tasan, tunnusti Aravirta.

Lähteet: YLE Urheilu, Pekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat