1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Uusi päivä, uusi kristallipallo Vonnille

Lindsey Vonn nappasi jälleen yhden alppihiihdon maailmancupin kristallipallon, vaikka sunnuntaina naiset eivät päässeetkään rinteeseen. Yhdysvaltalainen voitti tällä kertaa jo kolmannen superalppiyhdistetyn mestaruutensa.

Kuva: EPA

Lauantaina Vonn varmisti syöksyssä jo viidennen perättäisen mestaruutensa ja jatkoi mestaruusjuhlia myös sunnuntaina. Sotshin kisajärjestäjät joutuivat peruuttamaan kauden viimeisen superalppiyhdistetyn osakilpailun sunnuntaina sakean lumisateen takia.

Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) aluksi harkitsi kilpailun siirtämistä maaliskuulle ja Åreen, mutta luopui lopulta ajatuksesta.

- Sitä ei koskaan halua saavuttaa mestaruutta peruutetulla kisalla, Vonn totesi.

- Viime vuonna voitin maailmancupin kokonaiskilpailun ja olen voittanut superalppiyhdistetyn mestaruuden aikaisemminkin tällä tavalla, kun Crans Montanan kilpailu peruutettiin. Haluaisin toisen mahdollisuuden nousta palkintokorokkeelle, mutta tänään sitä ei tapahtunut.

Vonn on voittanut 14 maailmancupin mestaruutta urallaan. Hänellä on mahdollisuus voittaa vielä kaksi muuta mestaruutta tällä kaudella: kokonaiskilpailun ja super-G:n mestaruudet.

"Kaksi kilpailua on vitsi"

Kaksi vuotta sitten, kun Crans Montanan osakilpailu jouduttiin peruuttamaan, FIS kehitti säännön, jonka mukaan kristallipallo voidaan jakaa, jos kaksi kolmannesta lajin kisoista on pystytty laskemaan.

Tällä kaudella on laskettu ainoastaan kaksi naisten superalppiyhdistetyn kisaa, ja Vonn voitti mestaruuden 180 pisteellä. Slovenian Tina Maze jäi hänestä 55 ja Itävallan Nicole Hosp 60 pisteellä.

- Vain kaksi kilpailua on vitsi, Maria Höfl-Riesch, joka sijoittui neljänneksi superalppiyhdistetyn cupissa, totesi.

- Superalppiyhdistettyä pitäisi laskea MM-kisoissa ja olympialaisissa. Maailmancupissa on liikaa kisoja kaikkien lajien laskijoille.

FIS tuntuu olevan samoilla linjoilla Höfl-Rieschin kanssa, sillä tulevina vuosina superalppiyhdistettyä ei lasketa liiemmin maailmancupissa.