1. yle.fi
 2. Urheilu
 3. urheilu

Hirscher hönkäilee jo Kostelicin niskaan

Marcel Hirscheristä tuli Banskon viikonlopun tuplavoittaja, kun hän voitti lauantaina suurpujottelun maailmancupin osakilpailun ja nousi ykkössijalle myös sunnuntaisessa pujottelukisassa. Samalla hän nousi maailmancupin kokonaiskilpailussa jo 18 pisteen päähän johtavasta Ivica Kostelicista.

Hirscher johti ensimmäisen kierroksen jälkeen 0,06 sekunnilla, ja hän onnistui pitämään ykköspaikkansa myös toisella kierroksella, vaikka hänellä olikin ongelmia laskun loppuosassa.

Itävaltalaiset pääsivät melekin juhlimaan kaksoisvoittoa, sillä kisan toiseksi nousi erinomaisen toisen laskun tehnyt Mario Matt. Matt kuitenkin hylättiin kisan jälkeen porttivirheen takia, kisan kakkoseksi nousi ensimmäisen kierroksen jälkeenkin toisena ollut Ruotsin Andre Myhrer. Kisan kolmas oli Italian Stefano Gross.

Hirscherille tuplavoitto oli äärimmäisen tärkeä, sillä tällä hän kiri huomattavasti Ivica Kostelicin johtoasemaa maailmancupin kokonaiskilpailussa. Kostelicilla on kasassa 1043 pistettä, kun Hirscher nousi 1025 pisteeseen. Kostelic loukkasi polvensa viime viikonloppuna, ja hänen arvioidaan kuntoutuvan vasta maaliskuun alun kilpailuihin.

Alppihiihdon maailmancup jatkuu miesten osalta jo tiistaina, jolloin Moskovassa lasketaan kaupunkikisa.

PUJOTTELU, MIEHET, BANSKO (BUL)

 1. Marcel Hirscher AUT 1.52,64

 2. Andre Myhrer SWE + 0,57

 3. Stefano Gross ITA + 0,90

 4. Fritz Dopfer GER + 1,30

 5. Naoki Yuasa JPN + 1,43

 6. Nolan Kasper USA + 1,46

 7. Ted Ligety USA + 1,61

Mattias Hargin SWE + 1,61

 1. Manfred Mölgg ITA + 1,65

 2. Giuliano Razzoli ITA +1,83