Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki

Miesten pituudessa yllättävä hallimestari

Tampereen SM-hallikisoissa sunnuntaina miesten pituushypyn yllätysvoittaja oli Ikaalisten Urheilijoiden 21-vuotias Eero Haapala, jonka viidennen kierroksen hyppy kantoi miehen uuteen komeaan ennätykseen 773.

urheilu
Eero Haapala.
Yle

Haapala hyppäsi myös kilpailun toiseksi pisimmän hypy, joka kantoi 765. Puolustava mestari ja kauden kärkituloksen haltija Nokian Urheilijoiden Otto Kilpi avasi johtotuloksella 757, jonka ulkoratojen Suomen ennätyksen haltija Tampereen Pyrinnön Tommi Evilä kolmannella kierroksella paransi 761:een.

Evilä ei kyennyt kolmannen kierroksen tulostaan enää parantamaan, mutta Kilpi nousi viimeisellä kierroksella hänen kanssaan tasatulokseen. Toiseksi pisimmän hypyn vertailussa Evilä silti piti Kilven takanaan kahden sentin erolla.

- Kyllä tämä tunteet pintaan nosti. Kauan on odotettu sitä, että saadaan ominaisuuksien tasolle hyppy. Nyt vihdoin sain ponnistuksen onnistumaan. Koko viime kautena en saanut yhtään nappihyppyä ja nyt se vihdoin tuli. Kesää varten yritetään toki parantaa tuosta. Ei se Helsingin EM-raja 795 mahdotonkaan ole, pohti 193-senttinen atleetti.

Haapala on tänä talvena keskittynyt lähinnä pikajuoksuun, mutta pituushypyssäkin kulkee. Paikka on tarjolla myös Suomen pikaviestimaajoukkueeseen.

- Viime kesänä keskityin pituushyppyyn ja satanen alkoi kulkea paremmin. Kannattaa näköjään pitää molemmat lajit ohjelmassa, kun molemmat tukevat toisiaan nopeuspohjaisina lajeina. Valmentajan kanssa täytyy keskustella kauden jälkeen siitä, mihin keskitytään. Aina vuodeksi kerrallaan ollaan tehty suunnitelma. Täksi vuodeksi ollaan panostettu sataseen ja syksyllä katsotaan mitä tehdään.

- Olen sitoutunut pikaviestimaajoukkueeseen, jos minut siihen valitaan. Jos pituushypyssä kulkee, niin voisihan sitä samalla EM-kisoissa siinäkin kilpailla, pohti tuore Suomen mestari.

Miesten 3000 metriä oli kotimaisittain hyvävauhtinen kilpailu, missä seitsemän miestä juoksi uuden halliennätyksensä, mukaan lukien kärkikaksikko Sjundeå IF:n Jarkko Hamberg ja Helsingin Kisa-Veikkojen Aki Nummela.

29-vuotias Hamberg voitti ensimmäisen mestaruutensa ajalla 8.17,35. 26-vuotias Nummela saavutti lauantaina ensimmäisen henkilökohtaisen mitalinsa oltuaan 1500 metrillä kolmas. Nyt tuli palkinnoksi hopeamitali ajalla 8.18,23.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat