1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Hirscher siirtyi cup-johtoon, Pinturault ja Mancuso voittoihin Moskovassa

Ranskalainen Alexis Pinturault otti uransa ensimmäisen alppihiihdon maaiilmancupin osakilpailuvoiton, kun hän voitti Moskovassa lasketun paripujottelukilpailun. Naisten kilpailun voitti yhdysvaltalainen Julia Mancuso, jolle voitto oli maailmancupissa seitsemäs.

Moskovan iltakilpailuun oli kutsuttu sekä miesten että naisten 15 maailmancupin kokonaiskilpailun parasta, mutta kilpailun jättivät väliin muun muassa Tanja Poutiainen, syöksycupia johtava sveitsiläinen Didier Cuche sekä yhdysvaltalainen Bode Miller.

Miesten puolella saatiin uusi kokonaiskilpailun johtaja, sillä vaikka Itävallan Marcel Hirscher puotisi jo puolivälierissä, sai hän tästä 40 maailmancupin pistettä ja nousi loukkaantuneena sivussa olevan Kroatian Ivica Kostelicin ohi.

Hirscher hävisi puolivälierässä Pinturault’lle, joka pudotti matkallaan finaaliin myös Italian Christof Innerhoferin ja välierissä Itävallan Romed Baumannin. Finaalissa ranskalainen sai vastaansa vakuuttavasti laskeneen Saksan felix Neureutherin.

Ensimmäisessä finaalilaskussa Neureuther otti jälleen mainion lähdön, mutta Pinturault kiri kärkeen 60 metrin pituisen radan loppuosassa. Maalissa eroa kaksikon välillä oli ranskalaisen hyväksi vain 0,06 sekuntia. Toisessa laskussa Pinturault puristi 0,2 sekuntia nopeamman laskuajan ja nappasi uransa ensimmäisen maailmancupin voiton. Pikkufinaalissa Ruotsin Andre Myhrer kukisti Baumannin selvästi 0,3 sekunnin erolla.

Naisten puolella Mancuso laski jokaisessa startissaan vakuuttavasti ja pudotti matkallaan finaaliin Italian Daniela Merghettin, Itävallan Nicole Hospin ja maannaisensa Lindsey Vonnin. Finaalissa Mancuso sai vastaansa Itävallan Michaela Kirchgasserin.

Mancuso otti ensimmäisessä laskussa loistavan lähdön ja oli maalissa 0,37 sekuntia nopeampi. Myös toisessa laskussa yhdsyvaltalainen onnistui Kirchgasseria paremmin ja oli lopulta ylivoimainen 0,54 sekunnin erolla.