Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Iso voitto" - Kärpät teki ryöstöretken Raumalle

Kärpät piti elossa haaveitaan suorasta playoff-paikasta lyömällä jääkiekon SM-liigassa Lukon Raumalla 5-3. Kärppien tehomiehet olivat maalin tehneet ja toisen syöttäneet Ivan Huml ja kaukaloon palannut puolustaja Mikko Lehtonen.

urheilu
Kärpät juhlii Ivan Humlin maalia.
YLE

Ennakkoasetelmat

Kamppailu pudotuspelipaikoista alkaa käydä kiivaana, mitä lähemmäs kevättä käydään. Runkosarjassa sekä Lukko että Kärpät olivat esiintyneet ailahtelevasti. Molemmat joukkueet olivat palaajamateriaaliin nähden sarjataulukossa varsin vaatimattomalla sijalla.

Kärpät oli tämän kauden kamppailuista ottanut viisi pistettä Lukon neljää vastaan, mutta kun Kärppien peli vieraissa ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, oli odotettavissa kiivas kamppailu sarjapisteistä.

Ratkaisu

Ottelun avauserän alku oli kotijoukkue Lukon kannalta lähes katastrofi. Reilussa viidessä minuutissa vierasjoukkue Kärpät oli mennyt jo kahden maalin johtoon, ja Mika Noronen teki tilaa Simon Nielsenille Lukon maalilla. Lukko pääsi vielä erän lopulla kaventamaan, mutta kokonaisuutena avauserä oli Kärppien.

Toisen erän alku oli sitten taas kotijoukkueen hyvää pelaamista, mutta kun ottelu eteni puoliväliin saakka, niin Kärppien viimeistely onnistui kahdesti noin viiden minuutin sisällä, ja oululaisjoukkue riistäytyi jälleen kahden maalin karkumatkalle. Kuvainnollista ottelulle kahden erän aikana oli Lukon pelin ailahtelu pelin sisällä. Peli saattaa karata Lukolta jopa vaihtojen välillä.

Kolmas eräkin osoitti kotijoukkue Lukon ongelmat. Erän alussa kotijoukkue iski vajaan minuutin sisällä osuman ja pääsi jo maalin päähän Kärpistä. Mutta taas kotijoukkueen perisynti iski, Lukko otti kahdessa perättäisessä vaihdossa kaksi rangaistusta, ja Kärpät kiitti ja iski ylivoimalla pelin ratkaisun.

Kommentit

Kärppien puolustaja Ilkka Mikkola myönsi ottelun alun helppojen maalien antaneen heille etulyönnin kamppailuun.

- Joo, kyllä siinä Lukolle kävi pari puolustusvirhettä ja kun niistä pystyttiin rankaisemaan, niin antaahan se omaan peliin hyvän startin, Mikkola analysoi.

- Tänään oli vieraspelaaminen jo ihan hyvällä tasolla, iso voitto taistelussa kuuden sakkiin mahtumisessa, Mikkola kiteytti.

Lukon valmentaja Timo Elo ei pystynyt aivan heti pelin jälkeen analysoimaan kovin tarkkaan ottelua, mutta muutaman puutteen mies kotijoukkueen esityksestä löysi.

- Kyllä se totta on, että peliesityksemme ailahtelee edelleen liiaksi, jopa pelin sisällä. Siitä saatiin esimerkki tänäänkin, Elo harmitteli.

- Tämä on kuitenkin unohdettava pian ja maaliverkkojen on alettava laulaa naapurin päässä, muuten matka loppuu kesken, Elo ärähti.

Muuta

Ja täyttä totta Timo Elo puhuikin. SaiPan voitto Helsingin IFK:sta toi myös lappeenrantalaiset tiukasti kamppailemaan paikasta pudotuspeleihin.

Lähteet: Yle Urheilu / Mika Heino, Rauma

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat