Evilä leiskautti komean tuloksen Tukholmassa

Yleisurheilun SM-hallikisoissa hopealle jäänyt Tommi Evilä väläytti hyvää hallikauden tuloskuntoa Tukholmassa. Tampereen Pyrinnön pituushyppääjä leiskautti tuloksen 789, millä irtosi tasaisessa kilpailussa neljäs tila.

Kuva: YLE

SM-kisoissa Tampereella Eero Haapalalle taipunut Evilä avasi kilpailun hallikauden parhaalla tuloksellaan 770, astui kaksi seuraavaa yritystään yli, mutta paransi neljännellä kierroksella tulokseen 772 ja viidennellä kierroksella aina tulokseen 789. Kuudes hyppy oli yliastuttu.

Tasaisen kilpailun voitti ruotsalainen Michel Tornéus tuloksella 799. Yhden sentin Tornéukselle hävisivät vuonna 2006 maailmanmestaruuden hallissa voittanut ghanalainen Ignisious Gaisah ja Kuubasta Espanjaan muuttanut Luis Felipe Méliz.

Tuore Suomen mestari Juha Sonck oli 60 metrin aidoissa B-erän neljäs ajalla 8,04.

- Lähtö meni reisille. Luulin että lähettäjä nostaa sen ylös, kun piti niin kauan, mutta ei. Keskivälikään ei kulkenut ja kolhaisin neljänteen aitaan sen verran rajusti, että se käänsi koko äijää, Sonck niputti.

60 metrin aitajuoksun odotettu kohtaaminen kuubalaisen maailmanennätyksen haltijan Dayron Roblesin ja kiinalaisen olympiavoittajan Liu Xiangin välillä kuivui kokoon, kun Liu hylättiin vilppilähdön vuoksi. Robles voitti kilpailun ajalla 7,66.