1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

KalPa palaa kaukaloon - jatkuuko alamäki?

Jääkiekon SM-liigan kärkiseura KalPa palaa karkauspäivänä lähes viikon pelitauon jälkeen tositoimiin. KalPa on hävinnyt viimeisestä seitsemästä ottelustaan peräti kuusi. Keskiviikkona kuopiolaiset yrittävät kääntää kurssinsa Raumalla Lukkoa vastaan.

KalPan pistesaalis vieraskaukaloista on jäänyt alkuvuonna laihaksi. KalPa on voittanut viimeksi vieraskaukalossa varsinaisella peliajalla Jokerit kuluvan vuoden ensimmäisessä ottelussaan.

Kaksi peräkkäistä tappiota kärsineiden kuopiolaisten sarjajohto on kaventunut vain yhteen pisteeseen. KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola on pannut kokoonpanon Raumalla uusiksi. Nelosketjua lukuun ottamatta vierasjoukkueen kaikki kentälliset on laitettu uusiksi. Tolppien välissä torjuu Mikko Koskinen.

Läpi kauden ailahtelevaisesti esiintynyt Lukko on jatkanut helmikuussa keikkuvaa menoaan. Kettupaidat ovat voittaneet kolme helmikuun seitsemästä ottelustaan sekä kaatuneet kahdesti varsinaisen peliajan jälkeen.

Sarjataulukossa raumalaiset taistelevat pudotuspelipaikasta kymmenennellä sijalla. Eroa nousuvireiseen SaiPaan on vain piste. Lukon tilannetta helpottaa laitahyökkääjä Lauri Tukosen paluu joukkueen ykkösvitjaan Perttu Lindgrenin ja Janne Keräsen rinnalle. Maalissa jatkaa tanskalaisvahti Simon Nielsen.

Lukko ja KalPa ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti. Voitot ovat kuopiolaisille 2-1.

Katso ottelun seuranta täältä (siirryt toiseen palveluun)