Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu

"Olimme löysiä" - Pikkuleijonat taipui Sveitsille

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue päätti urakkansa Yhdysvaltain MM-kisoissa sijoitusotteluun Sveitsiä vastaan. Ottelu ratkesi vasta rangaistuslaukauskilpailussa, jossa Sveitsi oli vahvempi. 2-3-tappion myötä Suomi jäi kisojen kuudenneksi.

urheilu
Erik Haula.
YLE

- Ei pystytty niin hyvään peliin kuin viidessä ensimmäisessä ottelussa. Teimme kovasti hommia ja paransimme loppua kohti. Jatkoajalla oli taas paikat, mutta rankkareillakaan emme onnistuneet, mikä vähän kuvasti turnaustamme. Kun pitäisi löytyä ratkaisijoita, pikkuisen jäimme vajaaksi, Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki niputti.

- Tappio on tietenkin aina pettymys. Emme olleet tänään parhaimmillamme. En tiedä, mistä johtui, mutta löysiä olimme tänään, ottelussa 2+10 minuutin rangaistuksen selästätaklaamisesta kärsinyt Miikka Salomäki myönsi.

Teemu Pulkkinen vei turnauksen kolmannella maalillaan Suomen johtoon jo 22 sekunnin kohdalla. Muuten avauserä oli kuitenkin Sveitsin hallintaa, ja Joni Ortio oli Suomen maalilla selkeästi työllistetympi kuin Sveitsin virkaveli Benjamin Conz.

Sveitsi tuli tasoihin reilut pari minuuttia myöhemmin Inti Pestonin osumalla. Alppimaa pääsi avauserässä kahdesti myös ylivoimalle, mutta jälkimmäinen tuotti Suomelle odottamattoman juhlanaiheen. Avausmaalin syöttänyt Erik Haula karkasi alivoimalla maalintekoon, ja Suomi johti avauserän jälkeen 2-1.

Toisen erän alussa Suomi pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, mutta Joel Armian jäähy päätti pakkopelin. Armian jäähy kostautui, kun Sveitsin Luca Camperchioli tasoitti ylivoimalla 2-2:een. Osuma jäi toisen erän ainoaksi, vaikka molemmat pääsivät vielä ylivoimalle kertaalleen.

Kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla ei juuri tasakentällisin pelattu. Uusi jäähy vihellettiin aina lähes heti edellisen päättymisen jälkeen. Suomen kolme ja Sveitsin kaksi ylivoimamahdollisuutta eivät kuitenkaan tuoneet tulosta, ja edessä oli jatkoaika ja sen jälkeen rangaistuslaukauskilpailu. Sen ratkaisi Sveitsin Yannick Herren, ja Suomi jäi kisojen kuudenneksi.

- Kyllähän se vähän mietityttää, kun putoaa mitalipeleistä ja sitten pitää pelata sijoista 5-6, vaikka olemme jo voittaneet Sveitsin ja ottaneet enemmän pisteitä. Meillä oli vain hävittävää viimeisessä pelissä. Vastustaja oli tuon verran parempi, ja lopputulosta täytyy kunnioittaa, Marjamäki kuittasi urheilullisesti varsin arveluttavan ottelun merkityksen.

Loppusijoitus ratkaisee Suomen lohkon ensi vuoden kisoihin. Kuudennen sijan myötä vastaan tulevat USA:n kisojen hopea- ja pronssimitalisti, seitsemännen sijan napannut Tshekki sekä toinen nousijoista (Latvia tai Tanska).

SIJOITUSOTTELU 5-6

Suomi - Sveitsi rl 2-3 (2-1,0-1,0-0)

0.22 1-0 Pulkkinen (Haula,Pakarinen) 2.56 1-1 Pestoni 18.03 2-1 Haula (Tallberg,Vatanen) av 25.23 2-2 Camperchioli (Trutmann, Niederreiter) yv 2-3 Herren

Maalivahdit

Joni Ortio 12+10+4+2=28 Benjamin Conz 4+ 6+8+3=21

Lähteet: YLE Urheilu / Ilkka Palomäki

Suosittelemme

Tuoreimmat