Vuoden valmentaja Suikkanen luonnehti itseään "seurajoukkuehampiksi"

Turun Palloseuran keväällä 2010 jääkiekon Suomen mestariksi valmentanut Kai Suikkanen on valittu Vuoden valmentajaksi. Suomen Urheilugaalassa palkittu 51-vuotias Suikkanen viihdytti paikalle saapuneita vieraita ja yleisöä kuvailemalla itseään "seurajoukkuehampiksi".

urheilu
Kai Suikkanen
YLE

Suikkasen ja TPS:n tuhkimotarina alkoi syksyllä 2008, kun Suikkanen siirtyi Mestis-seura Kajaanin Hokista turkulaisjoukkueen peräsimeen. Mies nosti TPS:n runkosarjan hänniltä mukaan pudotuspeleihin ja vuotta myöhemin joukkue juhli jo SM-kultaa.

- Eikö ne yleensä Oscar-gaalassakin aloita, että tämä tuli yllätyksenä ja sen jälkeen kaivetaan taskusta seitsemän A4-paperia? Voin kyllä sanoa, että tämä tuli aika yllätyksenä, Suikkanen avasi.

- Talvella oli olympialaiset ja Suomi on hieno urheilumaa. Sitten vedetään joku seurajoukkuehamppi tuolta välistä voittamaan Vuoden valmentaja -titteli niin onhan se kova juttu. Mutta Suomessa on erittäin asiantuntevat lehtimiehet näköjään. Kiitoksia, Suikkanen nauratti yleisöä.

Kaudeksi 2010-2011 Suikkanen siirtyi KHL-joukkue Lokomotiv Jaroslavlin päävalmentajaksi. Tällä hetkellä mies on kuitenkin ilman työnantajaa, sillä Jaroslavl irtisanoi hänet marraskuussa.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat