Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hän on suomalaisen jääkiekon Grand old man

Entiselle jääkiekkoilijalle Aarne Honkavaaralle jaettiin Suomen Urheilugaalassa erikoistunnustus elämänurasta. Kiekkolegenda on luonut ponnistuslaudan lajin kehitykselle ja piirtänyt suuntaviivat valmennukselle sekä ammattilaisuudelle.

urheilu
Aarne Honkavaara
YLE

Suomalaisen jääkiekon Grand old maniksi tituleeratun Honkavaaran jääkiekkoinnostus alkoi 11-vuotiaana. Hyökkääjän pelaajaura jäi kuitenkin valitettavan lyhyeksi 29-vuotiaana maaottelussa tapahtuneen sääriluun murskaantumisen vuoksi.

Lempinimensä "Dynamo" Honkavaara sai, kun hän pelasi venäläissotilaiden päähinettä muistuttava karvalakki päässä. Huolimatta lyhyestä peliurasta Honkavaara ehti saavuttaa paljon: hienon maajoukkueuran ja seitsemän SM-kullan jälkeen Honkavaara johti Ilveksen kolme kertaa Suomen mestariksi ja toimi A-maajoukkueen päävalmentajana viisi vuotta sekä sen jälkeen Leijonien kakkosvalmentajana ja joukkueenjohtajana useita vuosia.

- Suuri kiitos tästä osakseni tulleesta yllätyksellisestä palkinnosta. Annan sille suuren arvon. Mieltäni lämmittää erityisesti se, että vuosien takaista puuhaani eri urheilumuotojen parissa ja monenlaisissa tehtävissä on arvostettu näin korkean palkinnon arvoisesti. Suuri kiitos, Honkavaara kommentoi vastaanotettuaan palkinnon.

Pelaamisen ja valmentamisen lisäksi Honkavaara on suomalaisen kiekkotilastoinnin isä. Hän perusti jääkiekkoilun vuosikirjan eli Jääkiekkokirjan ja oli mukana perustamassa Tampereen jääkiekkomuseota, joka onkin ollut hänen lempilapsensa ja intohimonsa.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat