Venäläishiihtäjälle kahden vuoden kilpailukielto

Venäläinen maastohiihtäjä Nikolai Pankratov on saanut kahden vuoden kilpailukiellon jäätyään kiinni veridopingvälineiden hallussapidosta. Venäjän hiihtoliitto (RSA) kertoi asiasta tiistaina.

Kuva: YLE

- Nikolai Pankratov on rikkonut Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) antidopingkoodia ja on saanut kahden vuoden kilpailukiellon, RSA kertoi verkkosivuillaan.

Tullivirkailijat Itävallan ja Sveitsin rajalla löysivät viime syyskuussa Pankratovin laukusta 22 lääkepulloa, jotka sisälsivät Actovegin-ainetta, sekä suonensisäiseen käyttöön tarkoitettuja piikkejä. Actovegin ei ole kiellettyjen aineiden listalla, mutta suonensisäisten aineiden käyttö on metodina kiellettyä.

Pankratov, 28, voitti hopeaa 4x10 kilometrin viestissä vuoden 2007 Sapporon MM-kisoissa ja kilpaili myös Torinon olympiakisoissa. Ensimmäisen maailmancupin voittonsa venäläishiihtäjä sai yhdistelmäkisassa Canmoressa tammikuussa vuonna 2008.

Vuoden 2009 jälkeen ainakin kuusi venäläistä hiihtäjää on jäänyt kiinni veridopingista. Heidän joukossaan on muun muassa kolminkertainen olympiavoittaja Julia Tshepalova ja vuoden 2006 olympiavoittaja Jevgeni Dementjev.