Suora

  • Parayleisurheilun MM, kahdeksas kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa
  • Urheiluruutu

Nadal katsomoon Australian avoimissa

Espanjalaisen Rafael Nadalin haaveet neljännestä peräkkäisestä tenniksen Grand Slam -turnausvoitosta murenivat keskiviikkona Melbournessa. Maailmanlistalla seitsemäntenä oleva David Ferrer kukisti selvästi puolikuntoisen maanmiehensä Australian avointen puolivälierissä erin 6-4, 6-2, 6-3.

urheilu
YLE

Ensimmäinen erä kesti peräti 70 minuuttia. Nadalia pitkään pinteessä pitänyt Ferrer hukkasi kaksi eräpalloa, mutta kolmas toi tuloksen. Erätappio oli maailmanlistan 24-vuotiaalle ykköspelaajalle ensimmäinen tämän vuoden turnauksessa.

Nadal sai paremman startin toiseen erään ja onnistui syötönmurrossa kolmannessa pelissä. Sen jälkeen Ferrer mursi kuitenkin vastustajansa syötön kolme kertaa peräjälkeen. Hän käytti heti ensimmäisen eräpallonsa ja vei erän nimiinsä 42 minuutissa.

Sama tahti jatkui kolmannessa erässä. Nadalin taistelu näytti hiipuvan, ja Ferrer karkasi nopeasti 3-0-johtoon. Nadalilla oli kaksi murtopalloa 1-3-tilanteessa, mutta hän ei kyennyt hyödyntämään niitä. Ferrer sai lopulta kolme ottelupalloa, joista hän käytti ensimmäisen. Erä kesti 41 minuuttia.

- Se ei ollut helppoa, koska Rafael on herrasmies ja hän pelasi loukkaantuneena ja me olemme ystäviä. Hän loukkaantui ensimmäisessä erässä, mutta minä pelasin omaa peliäni. Taistelin paljon, ja joskus tämä ei ole helppoa, totesi Ferrer.

Uransa neljännen voiton Nadalista napannut Ferrer oli kellistänyt avauskierroksella Jarkko Niemisen erin 6-4, 6-3, 1-6, 6-2. Hän kohtaa välierissä britti Andy Murrayn, joka on sijoitettu turnauksessa viidenneksi.

Toisessa välierässä iskevät yhteen sveitsiläinen Roger Federer ja serbialainen Novak Djokovic. Maailmanlistan kakkonen Federer puolustaa Australian avointen voittoa.

Lähteet: YLE Urheilu - AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat