Vuokatti Ski Team syöstiin vallasta

Vuokatti Ski Team Kainuu syöstiin vallasta miesten parisprintissä, sillä Kouvolan Hiihtoseura nappasi tiukan loppukirikamppailun jälkeen Suomen mestaruuden. Ville Nousiainen venytti maalilinjalla Sami Jauhojärven ohi vain monon erolla.

urheilu
Ville Nousiainen
YLE

Neljä kertaa perättäin mestaruuden voittanut Vuokatti Ski Team oli jälleen suurin ennakkosuosikki, mutta yllättäen Martti Jylhä vaihtoi ensimmäisessä vaihdossa vasta kuudentena. Kouvolan Hiihtoseuran Kari Varis vaihtoi ensimmäisenä 0,7 sekuntia Jämsänkosken Ilveksen Henri Jelosta ennen.

Toisessa vaihdossa Sami Jauhojärvi oli nostanut Vuokatin jo kolmanneksi, mutta Ville Nousiainen piti Kouvolan ykkösenä ja Anssi Pentsinen Jämsänkosken toisena. Kolmannella osuudella Jauhojärvi ohitti Pentsisen ja tavoitti Nousiaisen ja kolmikko irtautui muista.

Jylhä ja Varis päättivät viimeisellä osuudellaan pudottaa Jelosen vauhdistaan, mutta Jämsänkosken Ilveksen hiihtäjä ei suostunut luovuttamaan. Radan loppuosassa ero kasvoi kuitenkin sen verran, että Vuokatti Ski Team ja Kouvolan Hiihtoseura pääsivät viiden sekunnin erolla ankkuriosuudelle.

Pentsinen ei saanut Jauhojärveä ja Nousiaista enää kiinni ja kaksikko ratkoi kultamitalit keskenään. Radan jyrkimmässä nousussa Nousiainen pääsi hetkeksi Jauhojärven edelle, mutta Jauhojärvi nousi edelle. Nousiainen oli loppusuoralla tasatyönnössä vahvempi ja onnistui venytyksessään ja pudotti Vuokatin lopulta hopealle. Jämsänkosken Ilves oli kolmas.

- Tiesin, että se on minun ja Samin loppukirikamppailu. Loppusuoran alussa tuntui, että en pysty lyömään ohi, mutta viimeisellä 50 metrillä sain melkoisen raivon päälle, Nousiainen kertasi ja oli tyytyväinen, että Kari Varis sai pudotettua Jelosen pois kultataistelusta.

- Keväällä yritetään tehdä Vuokatille viestissä sama juttu. Parisprintistä minulla on jo neljä mitalia taskusta, mutta ei kultaista, sanoi Varis, joka hiihtää omien sanojensa mukaan kaikkia matkoja sprintistä 70 kilometriin.

PARISPRINTTI (P), MIEHET, VÖYRI

 1. Kouvolan Hiihtoseura 19.50,9Kari Varis, Ville Nousiainen

 1. Vuokatti Ski Team + 0,0Martti Jylhä, Sami Jauhojärvi

 1. Jämsänkosken Ilves + 16,5Henri Jelonen, Anssi Pentsinen

 1. Vuokatti Ski Team 2 + 28,9
  1. Valkeakosken Haka + 30,0
  2. Nakkilan Vire + 32,0
  3. IF Minken + 44,7
  4. Keuruun Kisailijat 1 + 47,1
  5. Kuusamon Erä-Veikot 2 + 49,9
  6. Vetelin Urheilijat + 50,3
  7. Valkeakosken Haka 2 + 54,7
  8. Lahden Hiihtoseura +1.12,6

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat