Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, naisten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Nieminen: Djokovic suosikkina finaaliin - katso video!

Suomen tennisässä Jarkko Nieminen kertoo YLE Urheilun haastattelussa uskovansa serbialaisen Novak Djokovicin vievän Australian avoimen tennisturnauksen sunnuntaisen finaalin nimiinsä. Niemisen povaa loppuottelusta tasaista taistoa, jossa pääosaan nousee Djokovicin ja Andy Murrayn laadukas syöttöpeli.

urheilu
Jarkko Nieminen
YLE

Grand Slam -turnauksessa nähdään kahden vuoden tauon jälkeen loppuottelu ilman Svetisin Roger Federeriä ja maailmanlistan ykköspelaajaa Rafael Nadalia, kun Andy Murray ja Novak Djokovic raivasivat tiensä Australian avointen finaaliin.

- Minun mielestäni Djokovic on hienoinen suosikki, koska hän on pelannut koko turnauksen ajan todella vakuuttavasti.

- Totta kai myös Murray on pelannut mainiosti, mutta uskon Djokovicin hyvän putken tuoneen hänen peliinsä tiettyä rentoutta ja lisää itseluottamusta, ensimmäisellä kierroksella Murrayn välierävastustaja David Ferrerille hävinnyt Nieminen arvioi YLE Urheilulle.

Murray joutui perjantaina taistelemaan Ferreriä vastaan lähes neljä tuntia, ennen kuin skotin uran kolmas Grand Slam -finaalipaikka irtosi. Viime vuonna tiukalla aikataululla otteluita tahkonneen Niemisen mukaan tämä voi koitua miehen kohtaloksi.

- Kyllä siitä voi olla paljonkin etua (Djokovicille). Tietysti Murray on kovassa fyysisessä kunnossa, mutta tänään oli Ferreriä vastaan aika kova ottelu. Luulen kuitenkin, että Murray ehtii palautua sunnuntaiksi, mikäli hänellä ei ole mitään pikku loukkaantumisia.

Syöttöpeli kaiken avain

Skotlantilaisesta Murraysta odotetaan Brittein saarilla kuningaskunnan tenniksen pelastajaa. Sunnuntain finaali on maailmanlistan vitoselle uran kolmas Grand Slameissä.

Djokovicilla on kilpakumppaniinsa nähden etulyöntiasema, sillä serbi on ollut Grand Slam -finaaleissa kolme kertaa aiemmin ja kruununa on Australian avointen voitto vuodelta 2008.

- Uskon, että voitto on Djokovicille myönteinen tekijä. Murray on toisaalta kokenut finaalin pari kertaa, mutta voitto on jäänyt saamatta. Nälkää häneltä kuitenkin varmasti löytyy, Nieminen analysoi.

Maailmanlistalla kolmantena oleva Djokovicia on jo pitkään pidetty Federerin ja Nadalin pahimpana haastajana tennismaailman huipulla. ATP-listan sijalla 40. oleva Nieminen näkee kuitenkin myös Murraylla olevan saumansa.

- Se riippuu siitä, kuinka sähäkästi Djokovic pystyy liikkumaan. Hänen kannaltaan on tärkeää, että pystyyy koko ajan pelaamaan kovalla tempolla.

- Sanomattakin on selvää, että syöttö on varsinkin miesten tenniksessä isossa osassa. Se, joka syöttää paremmin, on vahvoilla. Molemmat ovat syöttäjinä maailman parhaimmistoa, ja Djokovic ehkä maailman paras palauttaja. Tulemme siis varmasti näkemään pitkiä palloralleja, Nieminen lopettaa.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat