Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Djokovic jyräsi Australian avointen mestariksi

Novak Djokovic on voittanut tenniskauden ensimmäisen Grand Slam -turnauksen Australiassa. 23-vuotias serbi kukisti Andy Murrayn sunnuntain loppuottelussa reilun kahden ja puolen tunnin kamppailun jälkeen erin 6-4, 6-2, 6-3.

urheilu
Novak Djokovic
EPA

Grand Slam -voitto on Djokovicille uran toinen. Ensimmäistä mestaruuttaan hän juhli niin ikään Australian avoimissa. Djokovic kukisti vuoden 2008 loppuottelussa ranskalaisen Jo-Wilfried Tsongan. Yhteensä serbi on pelannut urallaan neljässä Grand Slam -finaalissa.

Kaksikko oli kohdannut ammattilaiskentillä ennen sunnuntain finaalia seitsemän kertaa. Djokovic oli voittanut kohtaamisista neljä, mutta Murray oli vienyt kolme viimeisintä. Viimeksi Djokovic oli onnistunut voittamaan Murrayn Monte Carlon Masters-turnauksessa keväällä 2008.

Sunnuntain loppuottelussa Djokovicin voiton avaimet löytyivät pelivarmuudesta: etenkin syöttöpelissä Murray oli vastustajaansa selvästi huonompi. Skotti liikkui myös Djokovicia laiskemmin. Ottelusta vaikutti avauserän perusteella tulevan tiukka, mutta lopulta Djokovic oli omaa luokkaansa.

Murray esiintyi myös viime vuonna Australian avointen finaalissa. Tuolloin Roger Federer kaatoi skotin suoraan kolmessa erässä. Kolmatta kertaa Grand Slam -finaalissa sunnuntaina pelanneen Murrayn tappio on suuri pettymys brittiyleisölle, joka on saanut juhlia Iso-Britanniaa edustavan miespelaajan Grand Slam -voittoa vuonna 1936.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat