Suora

  • Urheiluruutu

Hyvärinen hiihti nuorten MM-pronssille

Perttu Hyvärinen otti maastohiihdon nuorten MM-kisojen toisen pronssimitalinsa, kun hän sijoittui kolmanneksi 20-vuotiaiden yhdistelmäkilpailussa. Hyvärinen vei pronssia vahvalla vapaan hiihdollaan.

urheilu
EPA

Vapaan kympillä MM-kisojen mitalitilnsä avannut Hyvärinen oli perinteisellä hiihtotavalla hiihdetyn avausosuuden jälkeen vasta 17. sijalla. Suomalainen hiihti kuitenkin vapaan osuuden joukon nopeiten, ja palkintona oli lopulta pronssimitali.

Kilpailun voittaneesta saksalaisesta Markus Weegeristä Hyvärinen jäi lopulta 19,5 sekuntia, hopeamitalin napannut Venäjän Konstantin Kulejev jäi vain 0,4 sekunnin päähän.

- Yli odotusten on mennyt. Taas tuli annettua kaikkensa ladulla. Olen tosi tyytyväinen tähän hiihtoon. Pertsalla meinasi jo hätä tulla, ja siinä piti rauhoitella itseään. Maaliviivalla hyvälle tuntui, kun tuo vapaan hiihto oli niin kova. Pertsa vaan oli tänään niin vaikeaa, että siinä jäin pikkuisen liikaa, Hyvärinen kertoi Maastohiihto ry:n tiedotteessa.

Muista suomalaisista Iivo Niskanen oli 15:s, Antti Ojansivu 20:s ja Sami Lähdemäki 24:s.

Maanantaina Viron Otepäässä pidettävissä nuorten MM-kisoissa hiihdetään 23-vuotiaiden yhdistelmäkilpailut ja 20-vuotiaiden viestit.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat