Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomi viides naisten MM-viestissä

Suomen naisten 4 x 3,3 kilometrin viesti nuorten MM-hiihtokisoissa Viron Otepäässä päättyi mitalijuhlien sijaan viidenteen sijaan. Suomen joukkue hiihti järjestyksessä Tanja Kauppinen, Marjaana Pitkänen, Susanna Saapunki ja Maria Grundvall. Mestaruuteen kiri Norja, jolle Suomi hävisi 1.07,9.

urheilu
Maria Grundvall

Suomen joukkue hiihti tasaisesti ilman suurempia epäonnistumisia.

- Kyllä näissä pitäisi pystyä onnistumaan aina ihan täydellisesti. Olisi vaan pitänyt pystyä venymään. Tiesin kyllä, että avausosuudelta tuskin kärjessä tulen, mutta tarkoitus oli ero saada mahdollisemman pienenä pidettyä. Ei mahda mitään. Sijoitus ei tietenkään maistu, kun viime viime vuonna mitalilla oltiin ja se oli tänäkin vuonna tavoite, mutta ei voi mitään, avausosuuden hiihtänyt Kauppinen totesi tiedotteessa.

Mäkiosuudet tuottivat Pitkäselle vaikeuksia.

- Oma hiihto tuntui ihan ookoolta, ei siinä mitään. Kävin aika lähellä kärkeäkin, mutta mäessä repesi eroa enkä vaan taaskaan päässyt laskussa oikein peesiin. Siinä tuli sitä eroa. Olisi pitänyt täydellisesti onnistua, että olisi pystynyt taistelemaan mitalista. Harmittaa, kun viime vuonna olimme hopealla ja nyt jäimme näin paljon siitä, Pitkänen sanoi.

Nousuosuudet tuottivat myös Saapunkille hankaluuksia.

- Hiihto tuntui aluksi hyvältä, Saksa tuli vaan vähän kovempaa enkä pystynyt vastaamaan siihen. Pitkä nousu oli vähän vaikea, mutta ihan ok. Olisi pitänyt venyä, Saapunki selvitti.

- Sain hiihtää koko matkan yksin. Tein kyllä parhaani tänään eikä se nyt riittänyt parempaan, ankkuriosuuden hiihtänyt Grundvall kertoi.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat