Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Täydellinen murha

Suomen miehille MM-viestipronssia Otepäästä

Suomen 20-vuotiaiden miesten hiihtoviestijoukkue saavutti MM-pronssia Viron Otepäässä. Joukkueessa hiihtivät Sami Lähdemäki, Iivo Niskanen, Antti Ojansivu ja Perttu Hyvärinen.

urheilu

Miesten joukkue palautti Suomen mitalikorokkeelle nuorten MM-kisojen viestissä kymmenen vuoden tauon jälkeen. Mitali oli Suomen viides Otepään nuorten MM-hiihdoista. MM-kultaa 4 x 5 kilometrin kilpailusta otti Norja 2,2 sekunnin erolla Venäjään.

- Taas piti vähän järkeä käyttää, että saadaan se pronssi. Tämä oli jo työtä. Meillä oli tosi hyvä porukka, olimme tasaisia ja jokainen hiihti hyvin. Sillä tämä mitali tuli. Meillä on erinomainen joukkuehenkikin, kisojen kolmannen pronssinsa ottanut Hyvärinen kertoi tiedotteessa.

Suomen valtti oli tasaisuus, sillä jokainen joukkueenjäsen hoiti tonttinsa mallikkaasti. Lähdemäki toi Suomen vaihtoon kärjen tuntumassa neljäntenä.

- Ihan hyvä oli, vaikka lopussa jouduin vähän antamaan periksi. Sen verran kovaa kärki meni. Nousuihin jaksoin tänään hyvin lyödä. Sen jälkeen jännitti ja ääni meinasi mennä, kun piti huutaa”, Lähdemäki naureskeli ja kertoi luottaneensa mitaliin Ojansivun vahvan osuuden jälkeen.

Niskanen petrasi Suomen asetelmia niin, että Suomi oli perinteisen osuuksien jälkeen toisena.

- Vähän oli aavistuksen liikaa ehkä pitoja, aikamoista mörkötasuria lähti tuo venäläinen (Sergei Usjugov) ja itsellä otti vähän pito kiinni tasurissa. Ylämäet tulin kyllä ihan hyvin. Kohtuullisen ehjä hiihto. Hyvät asemat sain taisteltua, vaikean alkukauden jälkeen pronssista iloinnut Niskanen sanoi.

Ojansivu taivalsi Norjan Mathias Rundgrenin kanssa tasaisesti ja lähetti Hyvärisen toisena ankkuriosuudelle.

- Ajattelin, että päästän hänet suosiolla ohi ja yritän itse sitten ohi, jos lopussa voimia on. Lopussa vasta tulinkin ohi. Loppuvaiheessa kun Iivo lähti kierrokselle, alkoi vähän puntti tutista, että jaksaakohan sitä itse hiihtää kovaa. Kyllä hiihto sitten kulki, Ojansivu iloitsi.

Lähdemäelle, Niskaselle ja Ojansivulle mitali oli nuorten MM-kisossa ensimmäinen.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat