Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Kerttu Niskanen taipui loppukirissä pronssille

Kerttu Niskanen voitti pronssia maastohiihdon nuorten MM-kisojen yhdistelmäkilpailussa maanantaina. Niskanen johti kisaa vielä taiston puolivälissä, mutta taipui vapaalla hiihto-osuudella kolmanneksi.

urheilu
Kerttu Niskanen
YLE

Viron Otepäässä hiihdetyn kilpailun voittoon hiihti Norjan Ingvild Östberg. Hopealle ylsi norjalainen Brit Nydal.

Niskanen jäi 7,5+7,5 kilometrin kisassa voittajalle 7,4 sekuntia. Hopea ratkaistiin loppukirikamppailussa, jossa Nydal oli suomalaista suksen mitan verran edellä.

- Oli ajatuksena tehdä perinteisellä eroa, kun se on nyt kulkenut hyvin ja vapaa ei ole tänä talvena kulkenut minnekään Tänään se ei ollut niin helppoa. Yhteislähdöissä porukka roikkuu tiukkaan mukana, joten suunnitelma ei onnistunut, Niskanen kertoi Maastohiihto ry:n tiedotteessa.

- Pikkuhiljaa piristyin vapaallakin, suksi oli älyttömän hyvä tänään. Jaksoin rimpuilla ihan hyvin. Kun venäläinen (Polina Medvedeva, 4:s) ei saanut eroa kiinni, sekin tsemppasi, että pakko tästä on mitali tulla. Loppua kohden sain Nydaliakin kiinni, mutta olen pronssiin tyytyväinen, Niskanen jatkoi.

Niskanen voitti jo aiemmin alle 23-vuotiaiden sarjassa hiihdetyn perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailun.

Luusua 23:s yhdistelmäkilpailussa

Ari Luusua oli paras suomalainen Otepään nuorten MM-hiihdot päättäneessä 23-vuotiaiden 15+15 kilometrin yhdistelmäkisassa. Luusua hiihti kilpailussa 23:nneksi oli kilpailussa 23:s. Voiton vei kanadalainen Alex Harvey, josta suomalainen jäi vajaat kolme ja puoli minuuttia.

- Pojissa ei ihmeitä odotettu. Ari on hyvä roikkumaan ja perinteisellä roikkuikin hyvin. Vapaan hän hiihti hyvin, valmentaja Ilkka Jarva kehui.

Sekä Heikki Kopakka (46:s) että Vesa Kallio (keskeytti) kokivat sauva- ja suksen siderikon.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat