Suomen, Ruotsin ja Norjan yleisurheilutähdet iskevät yhteen

Suomen, Ruotsin ja Norjan välisestä yleisurheilun hallimaaottelusta tulee kova taisto ensi viikonloppuna. Tampereen Pirkkahallissa nähdään lauantaina kolmen osallistuvan maan kirkkaimpia yleisurheilutähtiä. Ylen TV2 seuraa hallimaaottelua lauantain lähetyksessä klo 17.05 alkaen.

Kuva: YLE

Ruotsin joukkueeseen on nimetty muun muassa 400 metrin hallitseva Euroopan hallimestari Johan Wissman, joka juoksee Tampereella 200 metriä. Hallin arvokilpailuissa ei nykyään juosta 200 metriä, joten Wissman testaa kuntoaan tähtäimessään tittelinsä uusiminen Pariisin 400 metrillä maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Seitsenottelussa kaiken mahdollisen voittanut Carolina Klüft puolestaan kiitää Pirkkahallissa 60 metriä sekä aidoilla että ilman. Klüft on keskittynyt parin viime vuoden ajan pelkästään yksilölajeihin.

Myös pituushyppääjä Michel Torneus on suomalaisille hyvinkin tuttu, sillä hän kilpaili viime kesänä muun muassa Lapinlahdella voittaen myötätuulituloksella 821. Barcelonan EM-kilpailuissa Torneus hyppäsi karsinnassa 812, mutta jäi finaalissa 9:nneksi 792:lla.

Norjalla Saidy Ndure ja muut sprintterit

Norjan joukkueen mielenkiintoisimmat nimet tulevat myös pikamatkoilta. Gambialaissyntyinen Jaysuma Saidy Ndure juoksi viime elokuussa hurjan Norjan ennätyksen 10,00 Rietissä ja on pyyhkäissyt maaottelumatkansa 60 metriäkin aikaan 6,55 vuonna 2008.

Ezinne Okparaebo voitti vuonna 2007 junioreiden Euroopan mestaruuden 100 metrillä ja sijoittui naisten EM-finaalissa samalla matkalla neljänneksi.

Pika-aituri Christina Vukicevic saavutti EM-Barcelonassa saman sijoituksen, mutta juniorien ikäluokista hänellä on peräti neljä arvomitalia, muun muassa 22-vuotiaiden EM-kulta 2009.

Vukicevicin tavoin 60 metrin aitoihin valittu Isabelle Pedersen on voittanut 17-vuotiaiden MM-kullan ja junioreiden EM-hopean 2009 sekä junioreiden MM-kullan 2010.

Torrolle haetaan seuraa EM-koneeseen

Suomen Urheiluliiton asettamat EM-hallirajat ovat toistaiseksi rikkomatta kaikilta muilta paitsi korkeushyppääjä Osku Torrolta, joka on ylittänyt 224 kahdessa eri kilpailussa. Torro saa Tampereella aisaparikseen Tampereen Pyrinnön loistokuntoisen Jussi Viidan.

Pikajuoksijoita odotetaan kovaa vauhtia. Joni Rautanen ja Jarkko Ruostekivi edustavat Suomea 60 metrillä ja kesäisissä arvokilpailuissa välieriin yltäneet Visa Hongisto sekä Jonathan Åstrand 200 metrillä.

Pituudessa ottelupisteitä jahtaavat Tommi Evilä ja Petteri Lax, mutta liittojen keskinäisellä sopimuksella Suomi voi asettaa kaksi ylimääräistä hyppääjää tavoittelemaan EM-rajaa 780.

Naisten joukkueessa nähdään muun muassa superlupaavat Ella Räsänen ja Anna Hämäläinen 200 metrillä ja Nooralotta Neziri 60 metrin aidoissa, Karin Storbacka 800 metrillä sekä Minna Nikkanen seiväshypyssä.

Lähde: Suomen Urheiluliitto