Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020

Granlund upotti Jokerit Olympiastadionilla

HIFK voitti Jokerit 4-3 jääkiekon SM-liigan historian ensimmäisessä ulkoilmaottelussa Olympiastadionilla. Talviklassikon ratkaisijaksi nousi HIFK:n ykkösketju, jonka sentteri Mikael Granlund iski ottelun ensimmäisen ja viimeisen maalin. Jälkimmäinen näistä toi HIFK:lle kauden kolmannen voiton seitsemässä paikallisottelussa. Myös Jokerien Teemu Pulkkinen teki kaksi maalia.

urheilu
Mikael Granlund.
Tomi Hänninen

Pimeys saavutti Olympiastadionin iltapäivällä, ja lämpötila pyöri nollan ympärillä. Olympiastadionin lehterit ja myös edusta täyttyivät ihmisistä jo hyvissä ajoin pienestä räntäsateesta huolimatta. Ottelu alkoi 36 644 katsojan edessä juhlallisuuksien vuoksi vasta noin kello 18.40.

Ensimmäinen maali nähtiin jo 23 sekunnin kohdalla. Ville Peltonen ja Mikael Granlund pääsivät ylivoimahyökkäykseen, ja tuloksena oli komea maali. Peltonen tarjoili, ja Mikael Granlund tälläsi suoraan syötöstä 1-0-maalin.

Kauden kuudesta aiemmasta paikallispelistä vain ensimmäisen ja viimeisimmän voittanut HIFK teki toisenkin maalin ensimmäisellä minuutilla. Jeff Hamilton avasi Kimmo Kuhdalle, jonka laukaus yllätti totaalisesti Jokerien maalivahdin Jan Lasakin. Maalien välillä oli vain 20 sekuntia.

Jokerit pääsi alkushokin jälkeen peliin mukaan Peltosen otettua jäähyn. Ennen erän puoltaväliä HIFK pääsi neljällä kolmea vastaan -ylivoimalle, mutta hyvistä paikoista huolimatta johto ei kasvanut. Yhdeksän sekuntia ennen erätaukoa Jokerien superlupaus Teemu Pulkkinen kavensi 1-2:een terävällä laukauksella.

HIFK meni 3-1-johtoon toisen erän alkupuolella. Ville Peltonen harhautti näyttävästi Jokerien puolustajan Jeremy Dehnerin ja pani kiekon Lasakin jalkojen välistä sisään. Juha-Pekka Haataja sai osumaan illan toisen syöttöpisteensä.

Ottelun puolenvälin äjlkeen Jokerit tuli taas maalin päähän. Peräti 17 ottelua ilman maalia pelannut viime kauden maalikuningas Jukka Hentunen tälläsi 2-3-kavennuksen Juuso Riksmanin pienoisella avustuksella. Maali oli 300:tta SM-liigaotteluaan pelanneelle Hentuselle uran sadas SM-liigassa. Maalivahti Lasak sai Teemu Erosen ohella syöttöpisteen. 2-3-lukemissa mentiin myös toiselle erätauolle.

3-3-tasoitus tuli heti kolmannen erän alussa. Kimmo Kuhdan toisen erän lopun jäähy kostautui, kun Teemu Pulkkinen latasi valtavan lyöntilaukauksen HIFK:n maalin yläkulmaan. Osuma oli superlupauksen illan toinen.

Vain parisen minuuttia myöhemmin HIFK meni kuitenkin uudelleen johtoon. Myös HIFK:n superlupaus Mikael Granlund onnistui tekemään toisen maalinsa - tälläkin kertaa Ville Peltosen loistavasta syötöstä. Peltosen ohella myös Juha-Pekka Haataja sai illan kolmannen tehopisteensä. 4-3 jäi myös lopputulokseksi.

JYP voitti kärkiottelun

SM-liigan kärkiottelussa JYP kellisti Ässät 3-2 Jari Jääskeläisen jatkoaikamaalilla ja katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa. JYPille maalinteko on tällä viikolla ollut tuskaa, mutta apu löytyi puolustuksesta: Jyrki Välivaara teki kaksi maalia. JYP kasvatti sarjajohtonsa Ässiin nähden kahdeksan pisteen suuruiseksi.

Kuudesta edellisestä ottelustaan peräti viisi hävinnyt HPK katkaisi kierteensä hyvään paikkaan, kun se kellisti Bluesin kotonaan 4-1 ja vahvisti asemiaan kamppailussa kotiedusta. Kakkosmaalivahti Juha Metsola tuurasi erinomaisesti Teemu Lassilaa HPK:n maalilla. Keskinäisten otteluiden voitot olivat 2-2 tällä kaudella.

KalPa otti neljännen perättäisen voittonsa, kun se nousi 0-2-tappioasemasta 4-2-voittoon Pelicansia vastaan Kalle Kermanin (2+0) johdolla. Samalla KalPa nousi suoralle pudotuspelipaikalle ohi Lukon. Liigajumbolle tappio oli neljäs peräjälkeen ja kahdeksas yhdeksään viimeisimpään otteluun.

Kärpät menetti päätöserässä 3-1-johdon SaiPaa vastaan, mutta voittomaalikilpailussa oululaiset ottivat 4-3-voiton Kamil Krepsin (1+2) toimiessa ratkaisijana. SaiPalle tappio oli kolmas peräjälkeen, mutta peräpään TPS ja Pelicans eivät onnistuneet lähestymään sitä.

Aiemmin päivällä Ilves löi nimittäin kotonaan TPS:n 4-1. Ilveksen voiton tehoketjuna hääri Mark Leen (1+2) johtama ykkösketju laidoillaan Jesse Niinimäki ja Masi Marjamäki. TPS:lle tappio oli vasta toinen kuudessa ottelussa Jukka Koivun alaisuudessa.

Torstaina JYPin Jyväskylässä kellistänyt Tappara otti toisen arvokkaan vierasvoiton peräjälkeen, kun Lukko taipui Raumalla Shayne Toporowskin jatkoaikaosumalla 3-2. Lukon peli on tökkinyt viime aikoina vieraspeleissä, mutta nyt katkesi myös kolmen kotivoiton putki.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat