Hiihtoliiton rahariitaan sopu

Syksyn ja talven ajan käynyt vääntö Suomen Hiihtoliiton (SHL) toimiston kohtalosta on ratkennut, sillä SHL:n johtokunta päätti, ettei toimistosta tehdä niin sanottua postilaatikkotoimistoa. Hiihtoliiton puheenjohtaja Matti Sundbergin mukaan liitosta tulee tämän tilikauden mukaan myös velaton.

urheilu
YLE

Tiistaina kokoontuneen Hiihtoliiton johtokunnan kokous sujui Sundbergin mukaan hyvässä hengessä ja organisaation konseptiin saatiin tarvittavaa tarkennusta. Uudistukset tuovat liiton kustannustasoon huomattavaa pienennystä.

- Hiihtoliiton kustannustaso muuttuu huomattavasti pienemmäksi ja vastuita tulee lajeille lisää, aivan niin kuin heille kuuluukin. Toiminnot hoidetaan joko Hiihtoliitossa tai lajiyhdistyksissä. Ne eivät poistu minnekään, Sundberg kertoi.

Kun lajiyhdistykset aiemmin rahoittivat liittoa noin 400 000 eurolla, on uusi summa nyt noin 200 000 euroa. Sundberg muistuttaa, että tämän myötä suurin osa kustannuksista siirtyy nyt lajiyhdistysten kannettavaksi. Tuolloin yhdistykset voivat itse kontrolloida menojaan ja arvioida niiden järkevyyttä.

Myöskään Hiihtoliiton henkilökunnan määrään ei tule muutosta, mutta Sundbergin mukaan yhteistyö lajiyhdistysten, erityisesti maastohiihdon, kanssa tiivistyy.

Hiihtoliitosta velaton toukokuussa

Hiihtoliitolle on vuosien varrella kerääntynyt velkaa ja tällä hetkellä sitä lasketaan olevan noin miljoona euroa. Tätä velkaa liitto on hoitanut muun muassa erilaisilla kaupoilla, järjestelyillä ja transaktioilla ja liitto on puheenjohtajansa mukaan onnistunut lyhentämään velkaansa varsin voimakkaasti.

- Uskomme, että kun tämä tilikausi loppuu, niin Hiihtoliitto on velaton, Sundberg vakuutti.

Mutta vaikka Hiihtoliitosta tulisi velaton, ei lajiyhdistyksistä sitä välttämättä tule, sillä lajit ovat lupautuneet noin 750 000 euron velan maksajiksi.

- Hiihtoliiton osalta velaton olotila tulee varmaan tilikauden lopussa eli toukokuun lopussa, mutta lajit joutuvat varmasti pidempään taistelemaan, ennen kuin he saavat maksettua kaikki velkansa. Näistä vanhoista synneistä lajit joutuvat ottamaan sen (750 000 euron) taakan kannettavakseen, Sundberg kertoi.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat