Mäkäräinen teki sen - maailmancupin kokonaisvoitto!

Kaisa Mäkäräinen on voittanut ensimmäisenä suomalaisena ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun. Kauden päättävässä 12,5 kilometrin yhteislähtökilpailussa Holmenkollenilla Mäkäräinen oli 15:s.

urheilu
YLE

Mäkäräiselle olisi riittänyt 21. sija kokonaisvoittoon, jos Tora Berger olisi voittanut kilpailun. Berger jäi kuitenkin Mäkäräisen taakse sijalle 16.

Kilpailun voitti Valko-Venäjän Daria Domratsheva. Venäläiset veivät muut palkintosijat. Anna-Bogali-Titovets oli toinen ja Olga Zaitseva kolmas.

Mäkäräinen aloitti jännittyneesti ja ampui ensimmäisellä ampumapaikalla kaksi ohilaukausta. Hän oli väliajoissa vasta 26:s.

Toisen ammunnan suomalainen selvitti puhtaasti ja nousi sijalle 16. Berger puolestaan ampui kolme sakkoa ja putosi Mäkäräisen taakse.

Ensimmäisellä pystypaikalla Mäkäräinen ampui kaksi ensimmäistä laukaustaan ohi, mutta muut taulut putosivat. Väliajoissa hän oli sijalla 18.

Viimeinen ammunta sujui hienosti nollilla ja Mäkäräinen lähti viimeiselle lenkille sijalta 13. Maalissa hän oli 15:s, joka riitti maailmancupin kokonaisvoittoon

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat