1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Grizzlies otti tärkeän yllätysvoiton Celticsistä

Tiukasti koripalloliiga NBA:ssa pudotuspelipaikasta taisteleva Memphis Grizzlies otti keskiviikkona tärkeän voiton Boston Celticsistä pistein 90-87. Memphisin tehomiehenä oli espanjalaissentteri Marc Gasol, joka keräsi 11 pisteensä ohella 11 levypalloa.

Kuva: YLE

Gasol nousi parrasvaloihin vain reilu minuutti ennen viimeisen neljänneksen loppua. Espanjalaispeluri ryösti palloon Boston-konkari Ray Alleniltä ja vei vierailijat 88-85-johtoon layupillaan.

Gasol missasi viisi sekuntia ennen loppua kaksi vapaaheittoaan, mutta Celtics ei pystynyt hyödyntämään tasoitusmahdollisuuttaan. Ottelussa 22 pistettä pussittaneella Paul Piercellä oli lopussa mahdollisuutensa venyttää ottelu jatkoajalle, mutta miehen kolmosyritys jäi vaisuksi.

- Meidän täytyy saada Paul Pierce paremmin mukaan peliin. Hänen täytyy saada parempi kosketus kentälle. Sen on minun tehtäväni, Bostonin päävalmentaja Doc Rivers harmitteli NBA:n verkkosivuilla.

Läntisessä konferenssissa kahdeksantena 40 voitollaan ja 32 tappiollaan oleva Memphis nousi voittonsa myötä seitsemäntenä olevan New Orleansin kantaan.

- Sanoin pelaajillemme, että meidän täytyy voittaa pelejä päästäksemme isoihin ympyröihin. Tämäniltainen voitto oli iso juttu itseluottamuksemme kannalta. Nuorelle joukkueelle on erittäin suuri asia voittaa yksi mestarisuosikeista, entinen Celtics-pelaaja, nykyisin Memphisissä vaikuttava Leon Powe totesi.