Suora

  • Urheilukierros
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi

Ski cross -konkari päätti uransa mestaruuteen

Juha Haukkala laski jo uransa viidenteen ski crossin Suomen mestaruuteen Rukalla. SM-kilpailut olivat kokeneelle Haukkalalle hänen viimeiset kilpailunsa aktiiviurheilijana.

urheilu
Antti Tolvanen, Juha Haukkala ja Herman HimmelroosJussi Väätäinen / Jkpromo.com

Ski crossin SM-kilpailusta odotettiin Haukkalan ja kauden aikana maailmancupin osakilpailuvoitonkin napanneen Juuso Pellisen yhteenottoa, mutta tämä kamppailu tyrehtyi jo harjoitusten ensimmäiseen laskuun. Vuoden freestylehiihtäjäksi valittu Pellinen laski radan viimeiseen hyppyriin liian kovaa ja kaatui alastulossa.

Haukkala jatkoi Pellisen kaatumisesta huolimatta hyviä laskujaan. Seinäjoen Hiihtoseuraa edustava Haukkala voitti päivän jokaisen erän ja näin hän varmisti uransa viidennen SM-kultansa. Hopealle laski Jyväskylän Freestyleseuran Antti Tolvanen ja pronssille Moebiuksen Herman Himmelroos.

- Hieman jännitti lähteä finaalilaskuun, kun pelotti, että ei voita viimeistä kilpailua. Sieltä se voitto kuitenkin tuli ja hyvillä mielin sai laskea maaliin. Hieman piti varoa, ettei loukkaa itseään viimeisessä kilpailussa, mutta hyvät fiilikset oli lopettaa aktiiviura voittoon, Haukkala totesi Ski Sport Finlandin tiedotteessa.

- Ei ihan kaikkea tarvinnut laittaa peliin, kun Pellinen ei ollut kisassa mukana. Pystyi jopa hieman suhailemaan. Jos Jouni olisi ollut lähtöviivalla mukana, niin siinä olisi voinut itse herätä sairaalasta.

Lähteet: YLE Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat