Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Voittamaton LP Viesti jälleen Suomen mestariksi

LP Viesti Salo varmisti sunnuntaina Orivedellä kolmannen peräkkäisen lentopallon Suomen mestaruutensa lyömällä Mestaruusliigan neljännessä loppuottelussa Oriveden Ponnistuksen luvuin 3-1. Voitto oli LP Viestille 79. peräkkäinen kotimaan kentillä.

urheilu
LP Viesti 2011
YLE

OrPo antoi neljännessä loppuottelussa LP Viestille kunnon vastuksen ja vei ottelun ensimmäisen erän nimiinsä luvuin 25-23.

Yli kaksi vuotta voittamattomana kotimaan kentillä porskuttanut salolaisjoukkue näytti kuitenkin kolmessa seuraavassa erässä mahtinsa ja vei ottelun erin 3-1 (23-25, 26-24, 25-22, 25-18).

- Ei tätä voi sanoin kuvailla. Tällaista joukkuetta ei tule toista. Sen voin nyt hieman haikein mielin sanoa, LP Viestin kapteeni Hanna-Maria Arminen hehkutti.

LP Viestin kolmanteen peräkkäiseen kultaan päättyi samalla joukkueen valmentajan Tomi Lemminkäisen valmennusura Salossa sekä Viestin belgialaishakkuri Virginie De Carnen menestyksekäs pelaajaura.

- Olen erittäin onnellinen ja kiitollinen joukkueelle ja suomalaiselle lentopallolle. OrPo taisteli tänään hyvin, eikä tehnyt meille peliä helpoksi. Juuri tällaisia loppuotteluiden tulee olla. Tämä oli minun uralleni erittäin kaunis lopetus, De Carne iloitsi.

Salolaisten kapteeni Arminen jakoi belgialaispelaajalle tunnustusta.

- Silloin, kun kuulin "Virin" (De Carne) tulevan joukkueeseen, luulin sen olevan vitsi. Se oli lottovoitto meille. Vaikkei yksi pelaaja ratkaise kaikkea, niin varsinkin ulkomailla hän kannatteli meitä, Arminen kehui pelitoveriaan.

Kolmeen peräkkäiseen SM-kultaan salolaiset luotsannut Lemminkäinen oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

- Tuntuu hyvältä lopettaa ura toistaiseksi LP Viestissä tähän kultamitaliin. Se, että Orivesi oli niin hyvä vastus, teki siitä entistä mukavampaa. Välierissä pääsimme melko helpolla, Lemminkäinen summasi kevään ratkaisupelit.

SM-pronssia juhli kuluvalla kaudella HPK, joka kukisti pronssiotteluissa Pislapokin voitoin 2-0.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat