1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mourinhon oppipoika tekee kovaa jälkeä Portossa

FC Porton varmisti jo 25:nnen Portugalin jalkapallomestaruutensa, kun se kukisti Benfican 2-1 vieraskentällä myöhään sunnuntai-iltana. Porton valmensi mestariksi 33-vuotias Andre Villas Boas, joka on toiminut Jose Mourinhon apuvalmentajana Porton lisäksi Chelseassa ja Interissä.

Kuva: Mario Cruz / EPA

Villas Boaksen debyyttikausi Porton päävalmentajana on ollut suuri menestys: joukkue ei ole hävinnyt vielä otteluakaan, kun jäljellä on viisi sarjakierrosta. Mikäli tappioton putki jatkuu kauden loppuun, Portosta tulee vasta toinen joukkue, joka on voittanut Portugalin liigan häviämättä otteluakaan.

Arkkivihollisten kohtaamisesta ei puuttunut väriä. Ottelussa nähtiin kaksi ulosajoa ja runsaasti hyviä maalipaikkoja. Loppuhetkillä Eduardo Salvio ampui pallon Porto-maalin tolppaan. Toisessa päässä Benfica-vahti Roberto pelasti Christian Rodriguezin maalintekoyrityksen.

2-1-voiton myötä Porto karkasi liigassa tavoittamattomaan 16 pisteen johtoon. Benfican kakkossijakin on käytännössä varma, sillä sen etumatka Bragaan on 15 pistettä.