Suora

  • Rytmisen EM, yksilöiden välinefinaalit
  • Käsipalloliiga, miesten 3. loppuottelu Cocks - Dicken
  • Rytmisen EM
  • Urheiluruutu
  • Topi Raitanen - suunnistuslupaus joka vaihtoi lajia yleisurheiluun
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Rallin MM, Chile, kisakooste
  • Urheiluruutu

Suomelle kaksoisvoitto muodostelmaluistelun MM-kisoissa

Muodostelmaluistelun MM-kisat Helsingissä huipentuivat lauantaina vapaaohjelmaan. Voittoon luisteli viimevuotisen tapaan Suomen ykkösjoukkue Rockettes, joka johti kisaa jo perjantain lyhytohjelman jälkeen.

urheilu
Rockettes
YLE

Suomen kakkosjoukkue Marigold IceUnity luisteli ohjelmansa neljänneksi viimeisenä. Lyhytohjelman jälkeen pisteissä toisena ollut joukkue sai ohjelmassaan yhden vähennyksen ohjelman alun viivästymisen takia, mutta sai kokonaispisteet 213,48.

Toiseksi viimeisenä jäälle luisteli hurjien suosionosoitusten säestämänä Suomen ykkösjoukkue Rockettes, joka johti kisaa lyhytohjelman jälkeen reilulla pisteellä. Rockettes sai myös yhden vähennyksen, mutta meni yhteispisteillä 215,43 kirkkaasti kärkeen.

Kisa huipentui USA:n ykkösjoukkueen vapaaohjelmaan. Muutama virhe mahtui myös yhdysvaltalaisten ohjelmaan, ja tuomarit rokottivat myös heitä. Vauhdikas ohjelma toi suomalaisvalmentajan luotsaamalle joukkueelle lopulta yhteispisteet 205,40 ja MM-pronssia ja näin suomalaiset pääsivät juhlimaan kotikisassaan kaksoisvoittoa.

Marigold IceUnityn vapaaohjelma Pirate Queen oli kaunis ja täsmällinen. Valmentaja Anu Oksanen kehui myös kotiyleisöä.

- Ohjelma sujui siististi. Yleisö kannusti vielä raikuvammin kuin eilen, ja desibelit vain nousivat, kun saavuimme jäälle. Mitalista palkintona tytöille jää muistoksi hieno tunnelma ja fiilis, Oksanen kuvasi Suomen Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Mestarijoukkue Rockettesin valmentaja Kaisa Nieminen kertoi olonsa olleen suorituksen aikana ainutkertainen.

- Ohjelmaan sattunut kaatuminen ei vaikuttanut elementtipisteisiin. Olimme myös harjoitelleet luistelua kovassa metelissä. Ohjelma oli vahva, päättäväinen, mutta rento, Nieminen luonnehti.

Lähteet: YLE Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat