Davos juhlii Sveitsin jääkiekkomestaruutta

Klotenin ihmenousu jääkiekon Sveitsin liigan finaaleissa ei kantanut loppuun saakka. Davos voitti kuudennen loppuottelun Klotenin kotijäällä 3-2 ja vei jo historiansa 30:nnen Sveitsin mestaruuden voitoin 4-2.

Kuva: EPA

Ilman sormivammasta kärsivää Tommi Santalaa pelanneen Klotenin piinana hääri kaksikko Jaroslav Bednar ja Petr Taticek. Kaksikko järjesti avauserässä Josef Marhalle maalipaikan, josta tämä teki 1-0-osuman.

Toisen erän alussa sama kaksikko alusti Peter Guggisbergin osuman. Kolmannen erän alussa Arnaud Jacquemet avasi viimein Klotenin maalihanat, mutta Guggisberg teki Taticekin illan kolmannesta syöttöpisteestä 3-1-maalin vain reilua minuuttia myöhemmin.

Kloten tuli vielä uudestaan maalin päähän Steve Kellenbergin osumalla, mutta kolmatta kertaa Davos-maalivahti Leonardo Genoni ei ollut enää yllätettävissä. Davos voitti 3-2 ja kaatoi Klotenin finaalisarjassa kevään 2009 tavoin.

Mestaruus on Davosille jo sen historian 30:s. 1980-luvun lopulla ja 1990-luvulla synkissä varjoissa rypenyt seura on noussut 2000-luvulla jälleen sveitsiläisen jääkiekon suunnannäyttäjien joukkoon. 2000-luvulla seura on juhlinut myös vuosina 2002, 2005, 2007 ja 2009.

Tämänkertainen mestaruus tuli varsin näyttävästi. Davos voitti runkosarjan ja marssi finaaliin häviämättä kertaakaan Fribourgille tai Zugille. Finaalisarjaa se johti jo 3-0, mutta Kloten nousi vielä taisteluun. Santalan lisäksi Marko Luomala ja Kimmo Rintanen saavuttivat hopeaa.