Suora

  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa
  • Urheiluruutu
  • Mikael Kock oli 30 sekunnin päässä kuolemasta - nyt urheilu on hänelle uusi sydämenasia
  • Urheiluruutu

Susanna Tapani – erilainen naisleijona

Susanna Tapania voi pitää Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen outolintuna, sillä hän on pelannut jääkiekkoa vasta neljä vuotta ja nekin poikien joukkueessa. Tapani on kuitenkin osoittanut taidoillaan, että hän on naisten maajoukkuetason pelaaja.

urheilu
Susanna Tapani
Suomen Jääkiekkoliitto / Marko Hannula

Lauantaina Sveitsissä alkavat jääkiekon MM-kisat ovat Tapanille jo kauden kolmannet arvokisat, ja hän on ehtinyt juhlia tänä talvena jo maailmanmestaruutta, MM-pronssia ja Suomen mestaruutta. Tosin maailmanmestaruuden ja Suomen mestaruuden Tapani saavutti ringetessä, MM-pronssia jääkiekon alle 18-vuotiaiden joukkueessa.

- En todellakaan odottanut, että minut valittaisiin naisten joukkueeseen. Mutta energiaa riittää vielä. Arvokisoja ei ole enää tämän enempää, joten voin ladata näihin kisoihin kaiken, Tapani naurahti.

Maaliskuun alussa 18 vuotta täyttänyt Tapani on myös joukkueen kuopus, mutta tähän hän on omien sanojensa mukaan jo tottunut.

- Se on tavallaan vain kiva. Ei ole ylimääräisiä paineita ja saan pelata vain niin hyvin kuin osaan.

Joukkue on ottanut hänet hyvin vastaan, vaikka Tapani ei olekaan tullut tutuksi suurimmalle osalle pelaajista esimerkiksi SM-sarjasta. Osan pelaajista hän tuntee kuitenkin nuorten maajoukkueesta.

- Yhteistyö joukkueessa on toiminut hyvin. En tiedä muista joukkueista, mutta meillä on tavoite ainakin mitali, hän vakuutti.

Olympiapaikka painaa vaa’assa

Tapani on jo parin kauden ajan tasapainoillut kahden lajin välillä. Pääasiassa hän on pelannut ringetteä raisiolaisessa RNK:n SM-sarjajoukkueessa ja tämän lisäksi jääkiekkoa Laitilan Jyskeen B-poikien sekä välillä jopa C-poikien joukkueessa.

Tähän mennessä Turun Aurajoen urheilulukiossa toiseksi viimeistä vuotta opiskelevan pelaajan aikataulut ovat olleet tarpeeksi joustavat, mutta jossain vaiheessa hän joutuu kuitenkin tekemään lajivalinnan – etenkin jos hän mielii pelata jääkiekkoa olympiakisoissa.

- Syksyllä pelasin Ahvenanmaan turnauksessa ja se oli minulle tärkeä näytönpaikka näitä kisoja ajatellen. Samaan aikaan olisi ollut ringeten maajoukkueleiri, mutta onneksi valitsin näin, hän sanoi.

- Olympiapaikka painaa vaakakupissa paljon lajivalinnassa, sillä olympiakisat kiinnostavat aivan mielettömästi. Jos ringette olisi isompi laji ja olympialaisissa, silloin tätä ei tarvitsisi miettiä.

Ensi syksynä ylioppilaskirjoituksensa aloittava Tapani on jo miettinyt, josko hän lähtisi pelaamaan kiekkoa ulkomaillekin.

- Muutama yliopisto, muun muassa Minnesota ja Boston, on jo osoittanut kiinnostusta ja lähettänyt sähköpostia, Tapani paljasti.

Lähteet: Anu Karttunen, YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat