Suora

  • Ruumis matkalaukussa
  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Korpi: Kaksijakoiset tunnelmat

Kiira Korpi sijoittui taitoluistelun MM-kisoissa yhdeksänneksi, mutta ei heti kisan jälkeen osannut täysin sanoa, oliko hän tulokseensa pettynyt vai tyytyväinen.

urheilu
Kiira Korpi
YLE

Korpi totesi, että hänen vapaaohjelmansa alku lähti hyvin ja kolmois-kolmoisyhdistelmä onnistui hyvin.

- Mutta sitten tuli vähän tyhmä helpotus siinä lutzissa ja samaten salchowissa ohjelman loppupuolella. Ka sitten se flipin kaatuminen vielä keksivaiheilla... Meni vähän vuoristorataa se ohjelma, Korpi kertasi.

Hän kuitenkin vakuutti, että antoi kaikkensa jäällä ja taisteli loppuun asti. Se ei tällä kertaa riittänyt tavoitteeseen eli kuudenteen sijaan.

- Totta kai tämä on sillä tavalla pettymys, että suoritukseni jäivät aika paljon siitä, mitä olen harjoituksissa tehnyt. Yleensä olen ollut sellainen, joka kisassa pystyy venymään parhaimpaan, mutta tällä kertaa en siihen huippuun pystynyt.

MM-kisat sijoittuivat taitoluistelukaudella varsin myöhäiseen vaiheeseen, sillä kisat jouduttiin siirtämään maaliskuulta ja Tokiosta Moskovaan Japanin luonnonkatastrofin takia. Korpi arveli, että hän oli nyt kuitenkin paremmassa kunnossa kuin esimerkiksi EM-kisoissa tammikuussa.

- Ohjelmani ovat kehittyneet siitä, sen osoittivat komponenttipisteet eilen ja tänään. Vaikea kuitenkin sanoa, mikä kuntoni olisi ollut maaliskuun lopussa. Ehkä en siihen kuitenkaan voi tässä vedota.

Korven mukaan hänen kautensa on ollut erityinen ja kenties hänen tähän asti paras kautensa. Hän uskookin, että tästä kaudesta jäi hänelle paljon käteen. Syvemmän analyysin paikka on vasta myöhemmin, mutta tiukka harjoitusrypistys tulevaa kautta varten alkaa jo kesäkuussa.

- Varmasti jo kesäkuussa lähden Torontoon tekemään uutta vapaaohjelmaani. Pikkuhiljaa rakennetaan seuraavaa kautta, ja varmasti aika samalla pohjalla ja samalla harjoittelurutiinilla mennään. Tälle kaudelle sain nostettua aika paljon määrää ja laatua, joten sinänsä suunta on oikea, Korpi sanoi.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat