Paatelainen vuoden valmentaja Skotlannissa

Mixu Paatelainen on valittu vuoden jalkapallovalmentajaksi Skotlannissa. Paatelainen, 44, siirtyi Suomen A-maajoukkueen päävalmentajaksi kesken kauden Skotlannin Valioliigan Kilmarnockista.

urheilu
Mixu Paatelainen
YLE

Paatelainen pestattiin Kilmarnockin manageriksi viime vuoden kesällä. Seuralle ei povattu kovinkaan ruusuisia aikoja liigassa, mutta suomalainen nosti joukkueen sarjan kärkipäähän. Tällä hetkelllä Kilmarnock on sarjataulukossa viidentenä.

- Tietysti tuntuu todella kivalta ja olen todella ylpeä tällaisesta tunnustuksesta. Tiedän, että Skotlannin Valioliigassa on loistavia managereita, joilla on vuosikymmenien kokemus valmennustehtävistä, Paatelainen kertoo Palloliiton Huuhkaja-TV:n haastattelussa.

Kaikkein suurimman kunnian palkinnosta Paatelainen haluaa antaa pelaajille ja seuralle.

- Puheenjohtajasta alaspäin seurassa oli todella positiivinen fiilis. Kilmarnock ei ole mitään isoimpia seuroja Skotlannissa, mutta eihän se estä tehdä asioita kunnolla. Loppujen lopuksi pelaajat sen homman kentällä tekevät. Kiitos pelaajille. Heille tästä kaikki kunnia.

Paatelainen siirtyi kesken kauden Suomen maajoukkueen peräsimeen. Paatelainen ei ole vaivannut päätään sillä, miten valinta vaikuttaa hänen tuleviin työpesteihin. Tällä hetkellä Paatelainen haluaa keskittyä vain suomalaiseen jalkapalloiluun.

- Totta kai se on meriitti ja näkyy positiivisena asiana CV:ssä. Olen siitä ylpeä, mutta ei ole tullut mieleenkään, miten se vaikuttaa. Minulla on kädet täynnä töitä koko suomalaisen jalkapallon kehittämisessä, Paatelainen toteaa.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat