Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pyrintö vakuuttavasti korismestariksi

Tampereen Pyrintö puolusti koripallon Suomen mestaruutta menestyksekkäästi. Pyrintö uusi mestaruutensa kaatamalla viidennessä finaalissa Joensuun Katajan lukemin 80-57. Kataja oli alakynnessä heti ensimmäisestä jaksosta lähtien, ja kun Pyrinnön riveistä löytyi Damon Williamsin ja Antero Lehdon kaltaisia ratkaisijoita, jäi Pantteri-patsas Tampereelle.

urheilu
YLE

Ottelun panokset näkyivät kentällä, eikä heittopaikkoja löytynyt. Ensimmäinen piste syntyi vasta ajassa 3.08. Pyynikin korirenkaat vaikuttivat kummallekin joukkueelle kovilta, ja pallo pomppi ulos liki joka heitolla. Pyrinnön Damon Williams punnersi jakson loppupuolella viisi pistettä ja näytti herättävän jälleen kerran joukkueensa.

Williams osoitti isännän elkeitä myös puolustuspäässä. Hän blokkasi avausjaksolla kaksi Katajan heittoyritystä ja piti Katajan ahtaalla korin läheisyydessä. Pyrintö puolusti Katajan syöttölinjat umpeen, eikä joensuulaiset päässeet liikuttamaan palloa totutulla tavalla. Joukkue sai toisen jakson ensimmäiset pisteet vasta toisen jakson puolivälissä, mutta Pyrintö oli siihen mennessä karannut jo 23-4-johtoon.

Kataja sai ajoittain Jason Conleyn ansiosta palloa koriin, mutta pienoiseen kotihallin hurmokseen päässyt Pyrintö jatkoi vahvasti. Etenkin Damon Williams osoitti jälleen valtavaa voitontahtoaan taistellen molemmissa kenttäpäädyissä. Williams johdatti 13 pisteellä Pyrinnön taukojohtoon 33-14.

Kolmannella neljänneksellä Kataja sai jälleen peliään ajoittain toimimaan. Etenkin kaksikko Jason Conley - Sami Lehtoranta löysi toisensa hyökkäyspäässä muutaman kerran mallikkaasti. Pyrinnön aggressiivisuus oli kuitenkin alati liikaa Katajalle. Etenkin levypalloissa joensuulaiset olivat turhan usein sivustakatsojina. Ottelun levypallokamppailussa Pyrintö oli vahvempi 50-29.

Kataja viritteli pienoista takaa-ajoa Petri Virtasen onnistuneiden kolmosten johdolla, mutta hallitsevan mestarin horjuttamiseen se ei riittänyt, kun puolustaminen oli erikoisen lepsua. Viimeiselle neljännekselle mentiin Pyrinnön 57-40-johdossa.

Johtoasemassa pelatessa Pyrintö jakoi hyökkäysvastuuta tasaisesti. Neljännessä finaalissa vähemmälle peliajalle jäänyt Antero Lehto upotti kolmosiaan todella tarkasti. Lehto sai kasaan 17 pistettä, joista 12 syntyi kolmosen kaaren takaa. Antwine Williamsin kaukoheitot eivät löytäneet maaliaan, mutta hän sai kasaan ottelussa 13 pistettä. Ottelun hahmo oli kuitenkin jälleen Damon Williams, jonka tilastoihin merkittiin 19 pisteen lisäksi 16 levypalloa, kahdeksan korisyöttöä sekä neljä heitontorjuntaa.

Pyrintö oli tehnyt neljännen finaalin tappion jälkeen kotitehtävänsä loistavasti, ja Pieti Poikolan miehistö puolusti Katajan parhaat pistemiehet täysin pimentoon. Numerot kertovat oleellisen: Jared Newson 6, Darren Fells 4 ja Jason Conley 13.

Ottelun viimeinen neljännes oli silkkaa pelailua, ja summeri räjäytti Pyynikin punaisiin pukeutuneen yleisön riemukkaisiin mestaruusjuhliin.

Katajan valmentaja Jukka Toijala tunnusti ottelun jälkeen vastustajan paremmakseen.

- Jos tämä viimeinen voitaisiin ottaa uusiksi, niin tämä olisi yksi parhaita sarjoja joissa olen ollut mukana.

- Olisi ollut kiva saada tähän vielä sellainen kliimaksi. Mutta emme pystyneet siihen tänään. Pyrintö oli hieno, Toijala toteaa.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat