Suora

  • Alppihiihdon MC: Beaver Creek, miesten suurpujottelun 2. lasku
  • Beaver Creek, miesten suurpujottelun 2. lasku

Golf-legenda Ballesteros kuollut

Espanjalainen golf-legenda Seve Ballesteros on kuollut. Häneltä leikattiin aivokasvain vuonna 2008 ja viime päivinä hänen tilansa kerrottiin heikentyneen nopeasti. Hän oli kuollessaan 54-vuotias. Ballesteros voitti komealla urallaan 87 kilpailua, ja viime vuosina hän toimi Euroopan joukkueen kapteenina Ryder cupissa.

urheilu
Severiano Ballesteros
Severiano Ballesteros kolmaskin aivoleikkaus oli onnistunut. (Arkistokuva)EPA

Ballesterosilla havaittiin aivokasvain lokakuussa 2008, sen jälkeen kun hän oli hakeutunut tutkimuksiin pyörryttyään Madridin lentokentällä. Hänelle tehtiin kemoterapian ohella neljä leikkausta, ja Ballesteros kuvaili taistelua syöpää vastaan elämänsä kovimmaksi haasteeksi.

Ballesterosin upea ura alkoi jo 1970-luvulla. Vuonna 1979 hänestä tuli 21-vuotiaana nuorin British Openin voittanut pelaaja. Vuotta myöhemmin hän valloitti ensimmäisenä eurooppalaispelaajana USA:n Augusta Masters -turnauksen. Kaikkiaan hän voitti urallaan viisi major-turnausta. Ballesteros päätti aktiiviuransa selkävaivojen vuoksi vuonna 2007.

Vuonna 1999 Ballesteros valittiin golfin Hall of Fameen ja seuraavana vuonna arvostettu Golf Digest -lehti nimesi hänet kaikkien aikojen parhaaksi eurooppalaiseksi golfin pelaajaksi.

Lähteet: YLE Urheilu - AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat