1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Armstrong: 500 testiä - asia loppuunkäsitelty

Entinen ammattipyöräilijäsuuruus Lance Armstrong kiiruhti vastaamaan Tyler Hamiltonin paljastukseen, jonka mukaan Armstrong käytti EPO-hormonia useaan otteeseen vuonna 1999. Armstrong perusteli vastakkaista kantaansa todisteilla.

Kuva: EPA

- Yli 20 vuoden ura. 500 doping-testiä maailmanlaajuisesti, kilpailuissa ja niiden ulkopuolella. Koskaan en jäänyt kiinni. Asia loppuunkäsitelty, Armstrong kirjoitti twitter-tililleen.

Seitsemän kertaa Ranskan ympäriajon voittaneen Armstrongin asianajaja Mark Fabiani lähetti julkisuuteen tiedotteen Hamiltonin paljastuksen jälkeen. Tyler Hamilton kertoi Armstrongin ja omasta EPO:n käytöstään CBS-televisiokanavan 60 minutes -ohjelmalle.

- Hamilton on aktiivisesti etsinyt rahoitusta kirjalleen, ja nyt hän on muuttanut aina kertomaansa tarinaa totaalisesti päästäkseen 60 minutes -ohjelmaan ja sitä kautta parantamaan saumojaan kustantajien silmissä, Fabiani taustoitti.

- Ahneus ja julkisuus eivät kuitenkaan muuta faktoja: Lance Armstrong on yksi urheiluhistorian testatuimmista urheilijoista. Hän on läpäissyt lähes 500 testiä 20 kilpailuvuotensa aikana.