Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

SM-liigatähti siirtyi Amuriin Jortikan tähden

Rauman Lukon viime kauden sensaatiohyökkääjä Jakub Petruzalek kertoi, että hän siirtyi eksoottiseen Kaukoitään pitkälti sen takia, että seuraa valmentaa tuttu suomalaisvelho Hannu Jortikka.

urheilu
YLE

Jortikan valmentama Amur on Itä-Euroopan jääkiekkoliiga KHL:n itäisin joukkue, joka pitää Habarovskissa majapaikkaa Kiinan rajan tuntumassa.

Seitsemän tunnin aikaeron takia Amurin kotiottelut pelataan päivällä Suomen aikaan. Seuran pelaajat viettävät kauden aikana pitkiä tunteja lentokoneessa ja raskaita vieraskiertueita.

Petruzalek jutteli hockej.cz -sivustolle, että hänestä oli kiinnostunut useampikin KHL-seura, mutta viime kädessä siirron ratkaisi se, että Amuria valmentaa Jortikka.

- Istuimme hyvän kauden jälkeen alas agenttini kanssa ja pähkäilimme muutaman venäläisseuran tarjousta. Lopulta päädyimme siihen, että parasta minun kannalta oli se, että valmentaja tuntee entuudestaan minut ja pelitapani. Tämä oli pääsyy siirtooni, perusteli Petruzalek.

Petruzalek, jolle maksetaan Amurissa viisinkertaisesti Lukko-kauteen verrattuna, kertoi keskustelleensa ennen sopimuksen tekoa Jortikan kanssa. Taitavalle ja maaliahneelle hyökkääjälle on kuulemma luvassa ruhtinaallisesti peliaikaa ja vastuuta kauden mittaan.

Hannu Jortikan imussa Amuriin on aiemmin matkannut Jokereissa torjunut Jan Lasak. KHL:n rupusakkiin lukeutuva Amur hakee miehistöönsä parhaillaan kolmea uutta ulkomaalaispelaajaa.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat