Tennisjättiläinen oli aiheuttaa superyllätyksen

John Isner oli aiheuttaa Ranskan avoimen tennisturnauksen suurimman pommin ottelussaan turnauksen hallitsevaa mestaria Rafael Nadalia vastaan. Nadal tarvitsi viisi erää, ennen kuin hänen jatkonsa toiselle kierrokselle varmistui.

urheilu
John Isner
EPA

Nadal on yksi Ranskan avoimen tennisturnauksen suurimmista voittajasuosikeista tänäkin vuonna, mutta Isner ei antanut ennakkoasetelman häiritä. Turnauksen viisi kertaa urallaan voittanut Nadal vei ensimmäisen erän 6-4, mutta törmäsi tämän jälkeen jatkuvasti Isnerin loistavaan syöttö- ja verkkopeliin.

Peräti 206-senttinen Isner paukutteli ottelussa 13 ässäsyöttöjä ja Nadal oli ongelmissa yhdysvaltalaisen kakkossyötössäkin. ATP-rankingissa sijalla 39 oleva Isner voitti toisen ja kolmannen erän vasta tie breakin jälkeen, mutta vei ne selvästi nimiinsä (7-2).

Neljännessä erässä ottelu kääntyö ja kentällä nähtiin jo tuttua Nadalia. Hän pystyi heti erän alkuun murtamaan Isnerin syötön kahdesti ja marssi lopulta 6-2-erävoittoon. Viidennessä erässä espanjalainen vei Isnerin toisen ja kolmannen syötön, ja hänellä oli ottelupallo jo 3-5-tilanteessa, mutta Isner taisteli vielä 4-5:een.

Nadalin viimeisessä syöttövuorossa pelattiin pitkiä palloralleja, mutta espanjalainen pystyi ratkaisemaan jo ensimmäisestä ottelupallosta pelin itselleen luvuin 6-4, 6-7, 6-7, 6-2, 6-4.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Nadal joutui pelaamaan turnauksessa täydet viisi erää. Hän ei ole kertaakaan aikaisemmin hävinnyt erää ensimmäisellä tai toisella kierroksella. Nadal yrittää saavuttaa Björn Borgin ennätyksen eli kuusi Ranskan avoimen mestaruutta.

- Erittäin, erittäin vaikeaa! Nadal totesi pelin jälkeisessä haastattelussa.

- Hän (Isner) oli todella, todella kova vastus. Hänen syöttönsä on melkein mahdoton pysäytettävä, joten haluan vain onnitella häntä hyvästä ottelusta.

Nadal löysi tiukasta ottelusta positiivisiakin puolia.

- On tärkeää kohdata vaikeita hetkiä. Tietenkin haluaisin voittaa kolmessa erässä, mutta yritän ajatella positiivisesti, että ehkä tämä voi auttaa minua tulevaisuudessa.

Lähteet: YLE Urheilu - AP - AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat